אוהבים בריוש? קבלו מתכון להכנת בריוש צרפתי באדיבות “קמח הארץ” .
חומרים (להכנת 20 לחמניות)
1 ק”ג קמח T55 גריו – קמח צרפתי לבריוש ומאפי שמרים של “קמח הארץ”
300 מ”ל חלב
300 גרם ביצים
20 גרם מלח
150 גרם סוכר
12 גרם שמרים יבשים
400 גרם חמאה
(ניתן להמיר 400 גרם בקמח T65 מסורתי של “קמח הארץ”)
אופן ההכנה
מניחים את כל החומרים, מלבד החמאה, בקערת המיקסר ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה, ו-5 דקות נוספות במהירות גבוהה.
מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, תוך כדי לישה, כל פעם קצת, עד שכל החמאה נטמעת בבצק. כ- 7 – 8 דקות לישה נוספות סך הכול.
יוצרים כדור מהבצק ומניחים להתפחה במקרר למשך הלילה (כ-12 שעות).
לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לחתיכות של 100 גרם ומניחים למנוחה של כחצי שעה.
לאחר מכן יוצרים מכל כדור את הצורה הרצויה ומניחים לתפיחה סופית של כשעתיים, בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-160- 170 מעלות.
מברישים את הבריושים בביצה ואופים 20-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב.