הבאנו לפניכם מתכון של גרנולה ביתית מהמטבח הבריא של שני בן צבי. בזכות שמן ה – KETOIL מושגת תחושת שובע לזמן ארוך. תהנו 🙂
הכירו, קטו-אויל (שמן MCT) – השמן החדש והאידיאלי לטיגון ובישול חם במטבח ולתזונה קטוגנית. שמן המטבח החדש קטו-אויל הנו שמן MCT המכיל חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת. זהו שמן צמחי מזוקק המופק מליבת אגוזי דקל וקוקוס מהם ממצים רק את החומצה הקפרית והקפרילית הרצויות. התוצאה המתקבלת היא שמן צלול, שקוף כמים, אידיאלי לבישול בחום, טיגון ואפיה. השמן אינו מתחמצן בטיגון כשמני מטבח אחרים ומאפשר יותר מחזורי טיגון מבלי להחליפו, ניטראלי כמו מים, ללא טעם וריח ובכך משמר את טעמם הטבעי של חומרי הגלם, אינו קופא כשמן קוקוס, מושלם גם באפיה וכשר פרווה למהדרין.
קיבלנו את שמן קטו-אויל לסקירה – השמן בצבע לבן שקוף בבקבוק בגודל של 500 מ”ל חסר ריח וחסר טעם. השתמשנו בו לטיגון שניצלים כמובן ומוזר שאין בבית שום ריח של טיגון. יוצא עשן לבן ללא כל ריח ובתום הטיגון השמן לא מתחמצן, השארנו והמשכנו לטגן חצילים ו… אין ריח מדהים אהבנו מאד ממליצה בחום מילה של “אמא נגה”.
מתכון – גרנולה גרנולה ביתית עם KETOIL – מהמטבח הבריא של שני בן צבי – אומגה גליל
הרכיבים –
4 כוסות שיבולת שועל עבה
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס קשיו קצוצים
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
חצי כוס גרעיני דלעת
חצי כוס שמן KETOIL
כוס דבש
כפית מלח דק
2 כוסות תפוחי עץ מיובשים
חצי כוס בננה מיובשת
אופן ההכנה –
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- בכלי גדול מערבבים שיבולת שועל, קשיו, גרעיני דלעת שקדים, אגוזי מלך או כל מה שאוהבים ויש בבית 🙂
- מוסיפים את המלח, חצי כוס שמן KETOIL, באותה הכוס ממלאים כוס דבש ומערבבים היטב.
- מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 20 דקות (לאחר 10 דקות לערבב ולהמשיך…)
- בסוף האפייה מוסיפים את הבננה ותפוחי העץ.
- מצננים ומכניסים לצנצנת אטןמה.
תהנו 🙂
שמן KETOIL משווק בארץ על ידי חברת אומגה גליל. ניתן להזמין מאתר אומגה גליל עם שליח עד הבית
או בטל’: 04-9999524,