הבאנו לפניכם, מתכון חגיגי ויפיפה, של דג לברק בממרח לימון עם ירקות. המתכון קל להכנה, מתאים למנה ראשונה או עיקרית בארוחת החג, להנאת כל המשפחה.
דג לברק בממרח לימון –
מצרכים (לכ-4 מנות):
2 יח׳ דג לברק מפולט ונקי מאידרות
1/4 ממרח לימון של “משני” (אריזת 300 גרם) ממרח הלימון של “משני” עשוי מלימונים טריים ומעניק לדג טעם וארומה נפלאים.
4 תפו״א בינוניים
1 חב פלפלים קטנים (טינקרבל)
1/2 ראש ברוקולי
2 כפות שמן זית לתיבול
1/4 כפית מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- חוצים כל פילה דג לחצי, מורחים ממרח לימון של משני ומשהים למשך 20 דקות לפחות.
- מחממים תנור לחום גבוה (כ-250 מעלות).
- מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה בשלמותם, מקלפים ופורסים לפרוסות. חותכים את הברוקולי לתפרחות.
- מתבלים את תפו״א, הברוקולי והפלפלים בשמן זית, מלח ופלפל.
- צולים בתנור את תפו״א והברוקולי עד השחמה.
- צולים את הדג והפלפלים כ-7 דקות.
- מסדרים על צלחת הגשה את הדג והירקות ומגישים בתוספת תלוליות ממרח לימון על הצלחת.
- בתיאבון!