מתכון – דג לברק בממרח לימון

הבאנו לפניכם, מתכון חגיגי ויפיפה, של דג לברק בממרח לימון עם ירקות. המתכון קל להכנה, מתאים למנה ראשונה או עיקרית בארוחת החג, להנאת כל המשפחה.

דג לברק בממרח לימון –

מצרכים (לכ-4 מנות):

צילום יעל האן

2 יח׳ דג לברק מפולט ונקי מאידרות

1/4 ממרח לימון של “משני” (אריזת 300 גרם) ממרח הלימון של “משני” עשוי מלימונים טריים ומעניק לדג טעם וארומה נפלאים.

4 תפו״א בינוניים
1 חב פלפלים קטנים (טינקרבל)
1/2 ראש ברוקולי
2 כפות שמן זית לתיבול
1/4 כפית מלח ופלפל

צילום הדס ניצן


אופן ההכנה:

  1. חוצים כל פילה דג לחצי, מורחים ממרח לימון של משני ומשהים למשך 20 דקות לפחות.
  2. מחממים תנור לחום גבוה (כ-250 מעלות).
  3. מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה בשלמותם, מקלפים ופורסים לפרוסות. חותכים את הברוקולי לתפרחות.
  4. מתבלים את תפו״א, הברוקולי והפלפלים בשמן זית, מלח ופלפל.
  5. צולים בתנור את תפו״א והברוקולי עד השחמה.
  6. צולים את הדג והפלפלים כ-7 דקות.
  7. מסדרים על צלחת הגשה את הדג והירקות ומגישים בתוספת תלוליות ממרח לימון על הצלחת.  
  8. בתיאבון!

כתיבת תגובה