מתכון – הכנת שוקולד ביתי טבעוני

מי לא אוהב שוקולד? חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, ממליצה לנו על מתכון להכנה של שוקולד ביתי טבעוני, העשוי מקקאו, שמן קוקוס ומייפל אורגניים. כמה פשוט ככה טעים.

תבואות - אבקת קקאו אורגני (צילום: אייל קרן)
תבואות – אבקת קקאו אורגני (צילום: אייל קרן)

מצרכים:
1/2 כוס אבקת קקאו אורגנית של “תבואות”
1/2 כוס שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה של “תבואות”
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
4 – 5 כפות מייפל אורגני של “תבואות”
תבואות - סירופ מייפל אורגני (צילום: אייל קרן)
תבואות – סירופ מייפל אורגני (צילום: אייל קרן)

אופן ההכנה:

  • לערבב בקערה את שמן הקוקוס כשהוא במצב נוזלי – עם אבקת הקקאו והווניל, עד לקבלת בלילה אחידה (כשהשמן בטמפרטורה מתחת ל-24 מעלות – הוא מתגבש, ואז יש להמיסו. בקיץ הישראלי יש להמיסו (רצוי ב”באן מארי”) רק אם הוא נשמר במקרר
  • לצנן את הבלילה 5 דקות על השיש ואז לשים במקרר (בחורף, אין צורך) ל- 25 דקות.
  • להוציא מהמקרר ולערבב פנימה את המייפל.
  • לצקת את הבלילה לתוך מגשי סיליקון ייעודיים לפרלינים, ולמלא כל גומה כמעט עד הסוף.
  • לשים בפריזר לשעה וחצי – שעתיים. כשמתחשק שוקולד – מוציאים כמה פרלינים שרוצים לצלחת הגשה, ומחזירים את השאר לפריזר (אחרת השוקולד יימס).
  • גיוון: בשלב בו מוסיפים את המייפל, אפשר להוסיף לחלק מהגומות את אחת התוספות הבאות: מעט מלח גבישי, גרידת לימון או תפוז, שברי פיסטוק, פקאן או אגוז מלך, ועוד.
    שוקולד ביתי (צילום: PIXABAY)
    שוקולד ביתי (צילום: PIXABAY)

 
 

 

כתיבת תגובה