הבאנו לפניכם מתכון טבעוני של אורי שביט שמציעה גרסה מקורית, טבעונית ובריאה להמבורגר עסיסי שניתן להכין בקלות משני חומרי גלם שיש בכל בית – אורז ועדשים.
למה כדאי לשלב בתזונה היום יומית דגנים מלאים וקטניות?
במיוחד בימים אלה, חשוב לוודא שכל המשפחה צורכת מזון בריא ומאוזן, שמחזק את הגוף. דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיבולת שועל קינואה וקטניות כמו עדשים, חומוס ושעועית מהווים כל אחד בנפרד מקור מוצלח לחלבון, ויטמינים ומינרלים שונים. השילוב ביניהם מספק לגוף חלבון מלא, המכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם ומעלה את תחושת השובע, מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים.
המבורגר עדשים ואורז/ מתכון של אורי שביט
חומרים ל 8-10 יחידות
3/4 כוס עדשים ירוקות
3/4 כוס אורז פרסי קלאסי
1 בטטה קטנה (100 גרם), מגוררת גס
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
3/4 כוס פירורי לחם לבנים
1 כפית עלי תימין ורוזמרין קצוצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
שמן זית להברשה
- מבשלים את העדשים בשפע מים ללא מלח במשך כ-20 דקות, עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומניחים להתקרר.
- במקביל, מבשלים את האורז לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. מפרידים את הגרגירים במזלג ומניחים להתקרר.
- מעבירים את האורז ו-1/2 1 כוסות של עדשים מבושלות למעבד מזון. מוסיפים בטטה וטוחנים ב”פולסים” לתערובת גסה (לא משחה). מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את יתרת העדשים ויתר החומרים ולשים בידיים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מלהיטים מחבת נון-סטיק מעל להבה גבוהה. יוצרים מהתערובת קציצות גדולות, מברישים במעט שמן וצורבים אותן במשך כמה דקות מכל צד, להשחמה.
- אפשר לאפות: מחממים תנור ל-200 מעלות, מסדרים את הקציצות על נייר אפייה משומן, מברישים בשמן ואופים כ-20 דקות להתייצבות והזהבה.
- בתום ההכנה ממתינים כ-5 דקות להתייצבות לפני שמגישים.
המלצה שלנו – להשרות את העדשים כמה שעות במים לפני השימוש…
המתכון באדיבות סוגת.