מתכון טבעוני – סלט קממבר וסלק אדום

הבאתי לפניכם מתכון קל מאד להכנה. מתכון להכנת סלט קממבר וסלק אדום, עם גבינת קממבר טבעונית. המתכון בהשראת השקת התפריט החדש של רשת קפה גרג, בו מציע השף הראשי של גרג אלעד אמסלם מתכון להכנת סלט קממבר וסלק אדום, מתפריט  אביב קיץ 2023.

צילום: וויולייף

 Violifeמבית Upfield, משיקה LA ROND גבינה טבעונית בסגנון קממבר, בטעם קממבר רך, עגול וקרמי ומתאים לשימוש חם או קר. תחליף הגבינה ללא לקטוז, אינו מכיל אלרגנים, ללא אגוזים, ללא  GMO, ללא חומרים משמרים ומועשר בויטמין B12 ו 100% ויגן פרנדלי.

הסלט מתוחכם, צבעוני, עשיר, בסגנון  ים תיכוני ומתאים לכל אירוח או ארוחה.  

מצרכים:

מיקס של חסה סלנובה + חסה ערבית+ חסה לליק שטופות

2 סלקים

גבינת קממבר אחד (וויולייף)

כף סוכר חום

זוקיני אחד

תפוח ירוק – גרנד סמית 1

חופן פיסטוק גרוס

רוטב ויניגרט ביתי  אופציה נוספת קנוי

הוראות הכנה:

חותכים את החסות גס ומניחים בקערה

2 סלקים צלויים 180 מעלות על מגש עם מלח גס במשך שעה , להוציא לקלף ולחתוך לקוביות , לשיטה היותר קלה

לוקחים את הסלקים של הוואקום וחותכים אותם לרבעים ומניחים על החסות.

לוקחים זוקיני שוטפים אותו קולפים אותו מהקליפה ועם מקלף מקלפים רצועות זוקיני כמה שאוהבים .

חותכים חצי תפוח לגפרורים או לפרוסות דקות.

לאחר מכן מחממים תנור 250 מעלות , לוקחים את גבינת הקממבר שמים על מגש עם נייר אפייה, מפזירים מעל שכבה דקה של סוכר חום ומכניסים לדקה שתיים על מנת לקבל קירמול מעל. מידה ויש ברנר ניתן לשרוף עם ברנר.

להכנת הויניגרט הביתי:

צילום: באדיבות יח”צ

ויניגרט וניל ופרג

50 גרם חרדל דיגון חלק

5 גרם תמצית וניל

5 גרם פרג

50 גרם חומץ בלסמי לבן

3 גרם שום

100 גרם שמן סויה

70 גרם שמן זית

80 גרם סילאן

מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנה:

מעבירים את כל המוצרים לבלנדר הביתי מלבד השמנים, טוחנים היטב ומזלפים את השמן פנימה באיטיות עד קבלת רוטב הומוגני.

לאחר מכן מוסיפים את הויניגרט , מפזירים פיסטוק גרוס מערבבים הכל ערבוב גס ומגישים

בתאבון !

כתיבת תגובה