מתכון טבעוני – פנקייק מלוח מקמח עדשים

חברת “תבואותמציעה מתכון טבעוני כשר לפסח עם קמח עדשים כתומות אורגניות עשיר בערכים תזונתיים, סיבים תזונתיים, מינרלים וחלבון, והוא מתאים להכנת עוגות, עוגיות, מאפים, פשטידות ועוד. הוא גם מתאים להחליף כל מתכון שכולל קמח חומוס.

תבואות - קמח עדשים אורגני (צילום: תום טינק)
תבואות – קמח עדשים אורגני (צילום: תום טינק)

פנקייק מלוח מקמח עדשים
מצרכים:
1/2 בצל בינוני, קצוץ
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
1/2 כוס מים
1/3 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כפית שום גבישי
1/3 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כף פטרוזיליה/כוסברה קצוצים
שמן זית
פנקייק מלוח מקמח עדשים (צילום באדיבות יח"צ)
פנקייק מלוח מקמח עדשים (צילום באדיבות יח”צ)

אופן ההכנה:

  • לערבב בקערה את כל המצרכים, חוץ משמן ובצל
  • לחמם מחבת בקוטר 22-24. להוסיף 1- 2 כפות שמן ולטגן את הבצל לשקיפות
  • להוסיף את הבצל לבלילה
  • להחזיר את המחבת ללהבה בינונית ולהוסיף לה 1 כף שמן זית. לצקת גם את הבלילה
  • להנמיך ללהבה בינונית-נמוכה, לכסות ולבשל כ-5 דקות. כשצד אחד השחים – להחליק את הפנקייק לצלחת שטוחה
  • לשים בזריזות כפית שמן במחבת, ולהפוך אל תוך המחבת את הפנקייק – כשהצד המטוגן כלפי מעלה
  • לטגן עוד 3-4 דקות, עד שגם הצד השני מזהיב-משחים

כתיבת תגובה