מתכון טבעוני – קינואה רויאל מתובלת

חברת “תבואותמציעה מתכונן טבעוני, כשר לפסח, של קינואה רויאל – אורגני, עשיר מאוד בערכים תזונתיים, התורמים לבריאות ומסייעים להסדרת העיכול ולתחושת שובע.

תבואות - קינואה רויאל אורגנית (צילום: אנטולי מיכאלו)
תבואות – קינואה רויאל אורגנית (צילום: אנטולי מיכאלו)

קינואה רויאל עשירה במינרלים, חלבון, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון והערך הגליקמי שלה נמוך במיוחד. היא מתאימה מאוד להכנת סלטים קרים או חמים, תבשילים, מרקים, קציצות ואפילו קינוחים.
קינואה רויאל מתובלת  
מצרכים:
2 כוסות קינואה
4 כוסות מים
1- 2 כפיות מלח
1 כפית כורכום
1/2 -3/4 כפית פלפל שחור
1+1/2 כפיות פפריקה מתוקה
1+1/2 כפיות שום גבישי
1 כפית אורגנו
1/2 כפית כמון
קינואה רויאל מתובלת (צילום באדיבות יח"צ)
קינואה רויאל מתובלת (צילום באדיבות יח”צ)

אופן ההכנה:

  • לשים את הקינואה במסננת. לשטוף אותה היטב במים זורמים (השטיפה מורידה ממנה את המרירות הטבעית שיש בה). להשרות חצי שעה בקערה עם מים, ולסנן
  • לשים בסיר מתאים את המים והתבלינים, לערבב, להוסיף את הקינואה המסוננת ולערבב
  • להביא לרתיחה, להנמיך ללהבה נמוכה, לכסות ולבשל כ-15 דקות: אם רוצים את הקינואה יותר רכה – משאירים עוד 5 דקות
  • לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד כ-5 דקות (אם מעוניינים בדרגת עשייה רכה יותר – מחזירים לאש ומבשלים עוד כמה דקות)
  • מפרידים את הגרגרים עם מזלג
  • מומלץ להגיש עם בצל מטוגן * עשבי תיבול ירוקים וקצוצים * צנוברים קלויים * בצל ירוק או עירית קצוצים, ועוד

 

כתיבת תגובה