מתכון – טרטר סלמון ואבוקדו

ליל הסדר מתקרב… מה עם מנת הדגים? החלטתם? אם אתם רוצים קצת לחדש ולרענן את שולחן החג מגפילטע פיש או חריימה ואולי להעשיר את השולחן במנת דג נוספת, שבטוח תקצור שבחים קבלו הצעה טרטר סלמון ואבוקדו.

שילוב טעמי הסלמון עם הפירות והאבוקדו יוצרים מנה חלומית ומענגת. המתכון קל הכנה ומתאים כמנה ראשונה בארוחת החג החגיגית.

צילום: הדס ניצן

מצרכים (לכ-2 מנות):

1 אבוקדו מוכן לאכילה של “חקלאי גרנות” קלוף וחתוך לקוביות

250 גרם פילה סלמון ללא עור וחתוך לקוביות

1/4 אננס קלוף וחתוך לקוביות

2 צנוניות קצוצות

1/2 בצל אדום קצוץ

1 כף שומשום שחור

4 טיפות שמן שומשום

קורט מלח ופלפל

צילום: הדס ניצן

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים יחד את האננס, הסלמון, הצנונית ואת הבצל האדום.
  2. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים יחד (המיץ של האננס כובש את הדג).
  3. מוסיפים שמן שומשום, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
  4. בקערה עם שאריות התיבול מוסיפים את האבוקדו ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מניחים את האבוקדו מעל טרטר הדג, מפזרים שומשום שחור מעל ומגישים.

במתכון באדיבות חקלאי גרנות

כתיבת תגובה