מתכון – כרובית שלמה

כרובית מבחינתי המלכה של המטבח 🙂 הבאנו לפניכם מתכון קל מאד של כרובית שלמה אפויה בתנור. תמיד טעימה, תמיד מומלצת בכל ארוחה ולכל אירוע. תהנו 🙂

כרובית צלויה ( צילום: ירון נגר)
כרובית צלויה ( צילום: ירון נגר)

כרובית שלמה – מתכון באדיבות יאנה דוברוביצקי 

מצרכים :

1כרובית בינונית שלמה
2-3שיני שום קצוצים
צרור שמיר קצוץ (אפשר לשלב עם כל ירק אחר והכי טעים כוסברה!!)
1-2 כפיות חרדל דיזיון
מלח גס
2 – 4 כפות צ’ילי מתוק
3 – 4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה :

  • כרובית שלמה להניח בסיר עם מים ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל עוד כ10 דק’. חשוב שכרובית תהיה כמעט מוכנה ולא תתפרק ולסנן
  • בקערית לערבב את השום, עשבי תבלין, שמן, חרדל, רוטב צי’לי, מלח
  • את הכרובית המסוננת להניח בתבנית עם נייר אפיה ולפנק אותה בעיסוי מושקע של הרוטב שהכנו.
    (מומלץ להשאיר בצד קצת מהירק ושום קצוצים לקישוט בסוף). חשוב שהמרינדה “תעטוף” את כל הירק.
  • לאפות בתנור בחום של כ – 290 מעלות כ –   15- 20 דקות.
  • להוציא מהתנור לפזר את הירק ושום שהשארנו בצד ומומלץ לסחוט מיץ מחצי לימון.
    אפשר להגיש עם טחינה או בלעדיה, הכי חשוב עם המון אהבה לסועדים.

יאנה דוברוביצקי מקייטרינג Eat and Love  
ניתן להזמין מגוון מטעמים בטלפון  054-5582181