מתכון – כריך סלמון, אבוקדו וביצה

חג הפסח מאחורינו, האביב כבר כאן וזהו זמן מצוין לכריך עשיר בטעמים וססגוני. קבלו מתכון לכריך טעים במיוחד ואף עשיר בחלבון: כריך סלמון, אבוקדו וביצה. הכריך קל להכנה, יכול להתאים כארוחת בוקר או ערב, או כמנת ביניים במסגרת תפריט מאוזן, ליחיד ולזוג. באדיבות “חקלאי גרנות”.

אבוקדו בשל מוכן לאכילה של חקלאי גרנות (צילום דרור ביהם)

כריך סלמון, אבוקדו וביצה –

מצרכים (לכ-2 מנות):

2 פרוסות לחם מחמצת או לחם דגנים קלויים

1 אבוקדו מוכן לאכילה של “חקלאי גרנות” פרוס דק

2 ביצים קשות, פרוסות

4 פרוסות סלמון מעושן

1/2 בצל סגול פרוס דק לטבעות

2 גבעולי אספרגוס ירוק, חלוטים או מאודים קלות

2 פלחי לימון

1 כפית שמן זית כתית מעולה

קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס

לקישוט: 2 גבעולי בצל ירוק

כריך סלמון אבוקדו וביצה (צילום הדס ניצן)

אופן ההכנה:

  1. קולים את פרוסות הלחם עד שהן פריכות וזהובות.
  2. מסדרים על כל פרוסת לחם את פרוסות האבוקדו בצורה מניפה.
  3. מניחים פרוסות ביצה קשה ולידן פרוסות סלמון מעושן.
  4. מוסיפים גבעול אספרגוס מעל, טבעות בצל סגול ומעט מלח ופלפל שחור.
  5. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים עם פלח לימון ובצל ירוק שלם לקישוט.

כתיבת תגובה