מתכון – לזניה בשרית עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים

לכבוד השבת שבפתח הבאנו לכם הצעה למתכון מיוחד של לזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים. מנה חגיגית, טעימה ויפיפייה 🙂

לזניה בשרית עם ערמונים וקישואים צרובים (צילום: אסף אמברם)
לזניה בשרית עם ערמונים וקישואים צרובים (צילום: אסף אמברם)

מצרכים:

  • 750 גרם בשר בקר טחון
  • 1 קופסא (500 גרם) לזניה
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות פומדורו
  • 2 ביצים
  • 2 גזרים
  • 1 בצל
  • 6 קישואים ישרים וארוכים
  • 1 חבילת ערמונים בואקום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט טימין טרי
  • שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.
  2. מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון, ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט.
  3. מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים כחצי שעה.
  4. מטבלים במלח, פלפל לפי הטעם. מניחים בצד לצינון.
  5. פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד.
  6. לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.
  7. יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה.

השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו.

  1. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה. מוציאים, מצננים ומגישים.

בתאבון..!
המתכון באדיבות חברת ברילה.