איך שמזג האוויר מתקרר, אני ישר נזכרת בקרמבו, ממתק החורף שלי כילדה 🙂 ותמיד עולה השאלה – מהיכן אתם מעדיפים להתחיל לאכול את הקרמבו שלכם מלמעלה או מהביסקוויט…? כרגע, לא משנה העיקר המתכון 🙂 תהנו…
להכנת הקרמבו הביתי יש להתחיל עם:
תחתית בצק פריך שוקולד:
360 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת קקאו
1 ביצה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס.
מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס”מ.
אופים בתנור 10-12 דקות ,מצננים לטמפרטורת החדר.
מסדרים את תחתיות הקרמבו על גבי תבנית.
הכנת המרנג :
100 גרם חלבון ביצה
200 גרם סוכר + שקית סוכר וניל
בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד ומערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי.
מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה ומזלפים את המרנג על כל תחתית קרמבו בתנועה סיבובית וכלפי מעלה.
שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.
הכנת שוקולד:
250 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו
100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה או בבית טבע) ,או לחלופין להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה
בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד.
יש לטבול את הקרמבואים שקפאו בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא.
ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים. (אנחנו בטוחים שהם יתחסלו עוד קודם J )
חורף חמים ומתוק 🙂
המתכון באדיבות חברת כרמית
ומה אני עושה? בארור שקונה 🙂 🙂 🙂