מתכון – מאפה סורי עם בשר טחון, טחינה ועוד…

הבאנו לפניכם מתכון מיוחד של מאפה סורי עם בשר טחון, אורז, בהרט וטחינה, המוגש לצד סלט עגבניות חריף. המאפה טעים להפליא, מהיר וקל הכנה, ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת, בארוחת יומיום או בחג. באדיבות שף אבי ביטון.

טחינה גולמית רגילה ומלאה אחוה (צילום: דרור קליש)
טחינה גולמית רגילה ומלאה אחוה (צילום: דרור קליש)

מצרכים (למאפה בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם בשר טחון
1 כוס אורז מבושל
2 בצלים לבנים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
לטחינה:
שמן ראשית המסיק משק אחיה (צילום: יוסי מור)
שמן ראשית המסיק משק אחיה (צילום: יוסי מור)

1/2 כוס טחינה גולמית – ממליצה של ‘אחוה’
1 כוס מים קרים
מעט מלח
מיץ לימון
לסלט:
2 עגבניות
1 פלפל חריף
1 כף רסק עגבניות
1 חופן פטרוזיליה
קורט מלח
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית ממלציה של ‘משק אחיה’
מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה אחוה (צילום: שניר סופגי גואטה)
מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה אחוה (צילום: שניר סופגי גואטה)

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את שני הבצלים דק ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל. מתבלים בעזרת פלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
  2. מוסיפים שתי ביצים לתערובת ומערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים.
  3. משמנים תבנית אינגליש קייק ומכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ – 45 דקות.
  4. מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
  5. מכינים את הסלט: קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול ומתבלים במלח, מיץ לימון, רק עגבניות ושמן זית ומערבבים היטב.
  6. בסיום האפייה מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים. שמים טחינה על המאפה בנדיבות ומורחים בעזרת כף.
  7. מגישים פרוסת מאפה וטחינה לצד סלט עגבניות חריף.

כתיבת תגובה