הביקור במסעדה הטבעונית הדרוזית “קודארי” השאיר אותנו עם טעם של מלבי. מצ”ב מתכון של מלבי המתאים ל- 6 מנות אישיות. הקינוח מתאים לכל אירוח.
מצרכים:
375 מ״ל שמנת מתוקה
225 מ״ל חלב
75 ג״ר סוכר
35 ג״ר קורנפלור מומס ב ¼ כוס חלב
סירופ מי ורדים
עוגיות מפוררות (לא חובה)
קוקוס טחון.
אופן הכנה:
- יש להניח בסיר את השמנת מתוקה, חלב וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- במקביל מערבבים בכוס את החלב והקורנפלור עד להמסה של הקורנפלור עד למרקם חלק.
- כשהשמנת רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
- מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
- מוזגים את המלבי למנות אישיות (חשוב להשאיר מקום לסירופ והתוספות)
- מצננים במקרר את המלבי עד שקר לחלוטין.
- לפני ההגשה מוסיפים יש להוסיף סירופ מיי ורדים לפי הטעם, קוקוס טחון ומעל לפזר עוגיות מפוררות.
מתכון באדיבות עדי דב לחברת כרמית.