מתכון – מלבי

הביקור במסעדה הטבעונית הדרוזית “קודארי” השאיר אותנו עם טעם של מלבי. מצ”ב מתכון של מלבי המתאים ל- 6 מנות אישיות. הקינוח מתאים לכל אירוח.

מלבי (צילום: גלי איתן)
מלבי (צילום: גלי איתן)

מצרכים:
375 מ״ל שמנת מתוקה
225 מ״ל חלב
75 ג״ר סוכר
35 ג״ר קורנפלור מומס ב ¼ כוס חלב
סירופ מי ורדים
עוגיות מפוררות (לא חובה)
קוקוס טחון.
אופן הכנה:

  1. יש להניח בסיר את השמנת מתוקה, חלב וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  2. במקביל מערבבים בכוס את החלב והקורנפלור עד להמסה של הקורנפלור עד למרקם חלק.
  3. כשהשמנת רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  4. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
  5. מוזגים את המלבי למנות אישיות (חשוב להשאיר מקום לסירופ והתוספות)
  6. מצננים במקרר את המלבי עד שקר לחלוטין.
  7. לפני ההגשה מוסיפים יש להוסיף סירופ מיי ורדים לפי הטעם, קוקוס טחון ומעל לפזר עוגיות מפוררות.

מתכון באדיבות עדי דב לחברת כרמית.