מתכון – סביצ’ה הדרים חגיגי

אוטוטו ט”ו בשבט, הבאתי לפניכם מתכון נפלא של סביצ’ה הדרים חגיגי, באדיבות “חקלאי גרנות”. תכלס, בשבילי לאכול סביצ’ה לא צריך חג, אפשר לאכול כל יום 🙂

האילנות פורחות והטבע נמצא בשיאו, זהו גם זמן עונת ההדרים, ט”ו בשבט בפתח. לרגל ט”ו בשבט מגישה “חקלאי גרנות“, מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות ההדר הגדולה בישראל, מתכון לסלט מרהיב עם מיטב פירות ארצנו: סביצ’ה הדרים חגיגי. סלט עשיר עם פילה דג דניס, מקושט בפירות הדר מפולטים, קרם פרש וגבינת חלומי, ומעליהם רוטב ויניגרט חלומי מפירות הדר. המתכון קל להכנה, טעים להפליא ומתאים להגשה בארוחת החג, לזוג ולמשפחה.

סביצ’ה הדרים חגיגי עם קרם פרש של חקלאי גרנות (צילום הדס ניצן)

מצרכים (לכ-2 מנות):

1 פילה דג דניס נקי מעור ועצמות חתוך לקוביות

1/2 תפוז מפולט

1/4 אשכולית אדומה מפולטת

1 קלמנטינה מפולטת

3 כפות קרם פרש

3-4 קוביות גבינת חלומי

קורט מלח ופלפל

לרוטב הויניגרט:

1 מיץ מחצי תפוז

1 מיץ מחצי לימון

1 מיץ מרבע אשכולית אדומה

1/4 כוס שמן זית

לקישוט:

מספר עלי מיקרו כוסברה

סומק

אופן ההכנה:

  1. מכינים את רוטב הויניגרט: בצנצנת שמים את כל רכיבי הרוטב, הפירות הסחוטים ושמן הזית ומשקשקים היטב לערבוב.
  2. מסדרים בצלחת את פיסות הדג, פלחי הדרים מפולטים, קרם פרש וקוביות חלומי.
  3. מטפטפים בעדינות את רוטב הויניגרט מעל וזורים קורט מלח ופלפל.
  4. מקשטים בעלי מיקרו כוסברה ומעט סומק ומגישים.

כתיבת תגובה