מתכון – סלט כרישה, כרוב ניצנים ותפוח עץ, ברוטב מתקתק

לכבוד חג הפסח מציעה חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מתכון חגיגי נהדר של סלט כרישה, כרוב ניצנים ותפוח עץ, ברוטב מתקתק.  המתכון באדיבות המתכונאית אריקה לוי עבור “תבואות”.

תבואות - מוצרים כשרים לפסח (צילום: אייל גרניט)
תבואות – מוצרים כשרים לפסח (צילום: אייל גרניט)​

מצרכים:
1 חבילה של כרוב ניצנים קפוא
1 כרישה בינונית, שטופה, חלק לבן בלבד, פרוסה לטבעות בעובי כחצי ס”מ
1 – 2 תפוחי עץ ירוקים (תלוי בגודלם), קלופים וחתוכים לקוביות
שמן זית להתזה ולטיגון
לרוטב (מה שיישאר ניתן לשמור בצנצנת סגורה במקרר):
3/4 – 1 כוס שמן זית
1 כף חרדל דיז’ון חלק
2 – 3 כפות סירופ מייפל אורגני כשל”פ של “תבואות” (תלוי במידת המתיקות שרוצים)
2 – 3 כפיות חומץ בלסמי אורגני כשל”פ של “תבואות”
1/4 כפית מלח הימלאיה דק כשל”פ של “תבואות”
מעט פלפל שחור גרוס
גיוון: לקלות חופן אגוזי מלך אורגניים כשל”פ של “תבואות”, במחבת יבשה
סלט כרישה, כרוב ניצנים ותפוח עץ, ברוטב מתקתק (צילום: FREEPIK)
סלט כרישה, כרוב ניצנים ותפוח עץ, ברוטב מתקתק (צילום: FREEPIK)

אופן ההכנה:

  • לחמם תנור ל-190 מעלות
  • לחלוט את כרוב הניצנים במים חמים כ-8 דקות. לסנן ולחצות, או לאדות בכלי מתאים במיקרו למשך 2-3 דקות, ולחצות. להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מרוסס בשמן זית, כשצד החתך כלפי מטה. לרסס עוד מעט שמן זית מעל ולפזר מעט מלח הימלאיה
  • לצלות 30-40 דקות, עד שהכרובים רכים, אך לא סמרטוטיים. להוציא ולצנן
  • להלהיט מחבת (רצוי נון סטיק) ולהוסיף מעט שמן זית, לטגן את הכרישה להזהבה. לצנן
  • לשים בקערה את הכרובים והכרישה. להוסיף את תפוח העץ
  • לשים את חומרי הרוטב בצנצנת ולערבב היטב. לצקת כשליש על הסלט. לערבב בעדינות ולתקן תיבול. אם יש צורך, להוסיף עוד מהרוטב

** להניח קערית אגוזי מלך קלויים ליד הסלט, ומי שרוצה – מוסיף​