מתכון – סלט פריקי עם סלק

“תבואות” מציעה ליהנות מ”חיטת פריקי” ישראלית, איכותית וטבעית עם הסימון הירוק – התורמת לשובע, לבריאות ולעיכול. הפריקי עשויה מ-100% חיטה שנקצרה ירוקה ונקלתה טרם הבשלתה, והיא מתאימה להכנת מגוון מאכלים ובהם סלטים, מרקים, קדירות ותוספות. קבלו מתכון נפלא של סלט פריקי עם סלק פרוסות שקד וצנוברים קלויים, כוסברה וגבינת פטה.
מתכון לסלט פריקי עם סלק, פרוסות שקד וצנוברים קלויים, כוסברה וגבינת פטה

תבואות-חיטת פריקי (צילום: אייל גרניט)
תבואות-חיטת פריקי (צילום: אייל גרניט)

מצרכים:
1 כוס פריקי של תבואות
2 כפות שמן זית
1 כף שמן צמחי (קנולה/חמניות)
1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
1/2 כפית שום גבישי
1+1/3 כפיות מלח
1/3 כפית פלפל שחור
2 כוסות מים
קוביות סלק של יכין (צילום: יח"צ יכין)
קוביות סלק של יכין (צילום: יח”צ יכין)

1 כוס קוביות של סלק מבושל, ממליצה לכם על קוביות סלק מוכנות לאכילה 100% רכיבים טבעיים בלי חומרים משמרים ובלי סוכר של “יכין”
3/4 כוס גבינת פטה (או גבינה מלוחה), חתוכה לקוביות
1/4 כוס צנוברים ופרוסות שקד, קלויות קלות במחבת חם (ללא שמן)
חופן כוסברה קצוצה
רוטב לסלק:
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כף חומץ
סלט פריקי וסלק (צילום: יח"צ תבואות)
סלט פריקי וסלק (צילום: יח”צ תבואות)

אופן ההכנה:

  • להכניס את הפריקי לקערה עם מים, לערבב מעט עם היד ולשפוך את כל מה שצף. לחזור על הפעולה 3 פעמים. לשטוף ולסנן. להעביר את הפריקי לקערה עם מים נקיים ולהשרות במים כ-20 דקות
  • לחמם את 3 כפות השמן בסיר מתאים. להוסיף את הפריקי ולטגן אותו 1- 2 דקות. להוסיף את המים והתבלינים. לערבב ולהביא לרתיחה
  • לכסות ולבשל על אש נמוכה 25 דקות. לכבות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את הגרגרים. לצנן
  • בינתיים, לערבב את הרוטב ולצקת על הסלק

הרכבת המנה: להניח פריקי בתחתית קערית הגשה מתאימה או כוס. לשים מעל סלק (ורוטב), גבינה וכוסברה. להניח מעל עוד שכבה של פריקי, סלק, גבינה וכוסברה. לפזר מעל פרוסות שקד וצנוברים קלויים.
אפשר כמובן להגיש גם כסלט בקערה מרכזית.