בליל הסדר אתם אוכלים דג? ברור… כמו כולם 🙂 אז… לאוהבי טעם החמוץ-חריף, שאני אישית מאד אוהבת, ממליצה לכם להכיר את “תערובת לתיבול פלפל לימון” של נפטון אופיינית לדרום אפריקה, והיא מתאימה להכל – בשרים, עופות, דגים, תוספות וסלטים.
סלמון נימוח בתנור, בתיבול “תערובת לתיבול פלפל לימון”
מצרכים:
8 נתחים של פילה סלמון
2 כפיות “פלפל-לימון” של “נפטון”
1/2 כפית שום גבישי
1/2 כפית מלח
3 – 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- להשרות את נתחי הדג בשמן זית, פלפל לימון, שום ומלח כחצי שעה
- לחמם תנור מראש ל-200 מעלות
- להעביר את הסלמון לתבנית תנור מתאימה, מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה
- לצלות את הסלמון 12 – 18 דקות (תלוי בעובי הפילטים ובעוצמת התנור) ולבדוק אם הדג מוכן. להימנע מצליית יתר וייבוש בשר הדג
** אם רוצים להפוך את המנה לחלבית: להוסיף קוביית חמאה על כל פילה מייד עם הוצאתו מהתנור