מתכון – סנדוויץ’ פתוח

קבלו מתכון קל וטעים של האופה הירושלמי תומר בלס “הלחם של תומר” וחברת “אחוה” יצרנית הטחינה לכבוד יום הלחם הבינלאומי החל מידי שנה ב 16 לאוקטובר.

סנדוויץ’ פתוח הוא מתכון פשוט וקל להכנה, עשיר בטעמים ומענג. מחית ארטישוק עם טחינה גולמית ולימון, מוגשת על פרוסת לחם טרייה, מעליה קוביות עגבנייה וגרידת לימון, יהפכו כל ביס לחלומי במיוחד.

מצרכים:

1 פרוסת לחם לבן

2 לבבות ארטישוק מבושלים

2 כפות טחינה גולמית

1 גרידת לימון וכף מיץ לימון  

1 עגבנייה

1/2 כפית רוטב בלסמי

צרור עלי שום ירוק/בצל ירוק

(סנדוויץ פתוח אחוה ותומר בלס צילום נופר בוגנים)

אופן ההכנה:

  1. בקערת נירוסטה מניחים לבבות ארטישוק מבושלים עם טחינה גולמית ומועכים. מוסיפים לימון, מים, מלח ומכינים כמו טחינה.
  2. מניחים פרוסת לחם לבן ומורחים מעליה את ממרח הארטישוק.
  3. בצלחת נפרדת מערבבים גרידת לימון עם רצועות של עלי השום או הבצל הירוק וקוביות של עגבנייה. מערבבים ומניחים מעל הארטישוק.
  4. מזלפים מעל הכל מעט קרם בלסמי מצומצם ונהנים.

כתיבת תגובה