אני אישית, מאד אוהבת את האוכל הויאטנמי. הוא קל לעיכול ולא מכביד בבטן, הרטבים נפלאים וכל אוסף הטעמים של המטבח הויאטנמי מאד אהובים עלי. לכן, הבאתי לפניכם מתכון של ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) עם ירקות, גבינה, אטריות שעועית, סלמון מעושן ומבחר רטבים
ספרינג רול (אגרול ויאטנמי) – באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מרכיבים:
דפי אורז עגולים של “תומר”
100 גרם גבינת גאודה (פרוסות עבות)
100 גרם גבינה מעושנת (פרוסות עבות)
2 גזרים, שטופים וחתוכים לגפרורים ארוכים/ג’וליאנים דקים
1- 2 חסה סלנובה (רצוי בשני צבעים)
8 ענפים של עירית או בצל ירוק (או שניהם)
1/2 חבילה של אטריות שעועית
1 – 2 מלפפונים, ללא החלק הפנימי (הזרעים), חתוכים לרצועות ארוכות ודקות
1 – 2 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לרצועות ארוכות ודקות
סלמון מעושן – חתוך לרצועות ארוכות
צלחת עמוקה
אופן ההכנה:
- להשרות את אטריות השעועית 10- 15 דקות בקערה עם מים רותחים. לסנן ולצנן
- לסדר כל ירק בצלחת נפרדת
- לשים בצלחת העמוקה מים חמימים. לטבול דף אורז למשך כ-10 שניות ולהעבירו למשטח עבודה/מגש שטוח עם מגבת מטבח נקייה
- להניח בתחילת דף האורז כמה עלי חסה, ירקות, אחד מסוגי הגבינה או סלמון מעושן וחופן אטריות שעועית: יש להניח מצד ימין ומצד שמאל של הדף, כך שהחסה “תבצבץ” החוצה מהשוליים. להדק היטב ולגלגל (כמו סושי). לחתוך באמצע ולהדק את העלה עם מעט מים. ** אפשרות נוספת: להניח את הירקות, אטריות השעועית, הגבינה או הסלמון בתחתית דף האורז כך שלא יגיעו לשוליים, לקפל פנימה את הקצוות, להדק ולגלגל (כמו סיגרים או בלינצ’ס)
- להניח את הספרינג רול המוכנים על נייר אפייה, למניעת הידבקות ו”שבירה”
- לטבול את הרול ברוטב ולאכול. רצוי להגיש עם מבחר רטבים של תומר: רוטב צ’ילי מתוק, רוטב צ’ילי חריף, רוטב טריאקי, רוטב סויה, שמן זית מעורבב עם סילאן, שמן זית עם מעט חומץ בלסמי, ועוד
** את הספרינג רול אפשר למלא באיזה ירקות וגבינות שרוצים, לגיוון המילוי והטעם, אך יש להקפיד על פריסה דקה של הירקות. אפשר גם למלא בירקות מוקפצים או מבושלים, רצועות חביתה, טופו ועוד. רצוי לוודא שהם יבשים/ללא רוטב.
(המתכון באדיבות חברת “תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון” )