מתכון – עוגה בחושה עם המון פירות יבשים

לרגל ט”ו בשבט, מגישה פרימור, יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מתכון מיוחד של השפים מיקי שמו וליאון אלקלעי, לעוגה בחושה נפלאה וחגיגית, קלה להכנה, עם המון פירות יבשים.
לפני ההכנה – חשוב לוודא שיש ברשותכם את כל המצרכים הדרושים 🙂 מילה של “אמא נגה” 
מצרכים (לתבנית בקוטר 18 ס”מ): 
1 כוס מיץ תפוזים פרימור

מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור (צילום: עמית שטראוס)
מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור (צילום: עמית שטראוס)

2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
השפים מיקי שמו ולאון אלקלעי (צילום: איתיאל ציון)
השפים מיקי שמו ולאון אלקלעי (צילום: איתיאל ציון)

1/4 כוס תאנים מיובשים
1/3 כוס שזיפים מיובשים
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס אננס מיובש
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
עוגה בחושה עם המון פירות יבשים פרימור (צילום: איתיאל ציון)
עוגה בחושה עם המון פירות יבשים פרימור (צילום: איתיאל ציון)

  1. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרים אותם בקערה עם מיץ תפוזים פרימור. לאחר שעה, מסננים אותם מן הנוזלים.
  2. מחממים תנור לחום 170 מעלות.
  3. במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קציפה בהירה.
  4. עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים לבוחש גיטרה. מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב, אגוזי מלך, פקאן ושקדים ולאחר מכן מוסיפים את הקמחים יחד עם אבקת אפייה וגרידה מהלימון ומיד עוצרים את פעולת המיקסר.
  5. משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות, מצננים היטב ופורסים דק.
  6. מאחסנים בכלי אטום עד כ- 5 ימים.

העוגה בשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור, תקשט את שולחן החג ומומלצת להגשה לצד שתייה קרה או חמה.

כתיבת תגובה