מתכון – עוגת גבינה פירורים

אוהבים עוגות גבינה? אני מאד 🙂 ותכלס אין חג או יום או אירוע מיוחד להינות מפרוסת עוגת גבינה. מבחינתי כל יום בכל שבוע 🙂 לכן, הבאתי לפניכם מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים בניחוח וניל יפה להגשה, טעימה, עשירה וקלה להכנה בייתית

עוגת גבינה פירורים – באדיבות שף עידו מלכין, מקבוצת גרג

מרכיבים לבסיס  העוגה:

צילום: אייל גרניט

קמח שקדים (לתבואות יש קמח שקדים משובח) : 180 גרם / 1 כוס ו 1/3

קמח רגיל : 120 גרם /  2/3 כוס

חמאה קוביות: 120 גרם /  חצי חבילה וקצת

סוכר לבן: 120 גרם /  1 כוס

מלח דק: 3 גרם  /  חצי כפית

מים: 10 גרם / 1 כף

אופן הכנה בסיס:

מערבבים במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר.

משטחים על מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות.

נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.

מצרכים לקרם גבינה:

שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים

אבקת סוכר: 70 גרם /  1 כוס

שוקולד לבן: 250 גרם

מחית וניל: 10 גרם / 1 כפית

חלמון ביצה: 4 יחידות

גלטין דגים: 10 גרם /  כפית וחצי

אופן הכנה:

צילום: אמיר מנחם

משרים את הג’לטין דגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.

בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.

מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הוניל, החלמונים, והג’לטין.

טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.

במיקסר : מקציפים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר למסה אורירית וחזקה.

מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת

בתבנית עוגה קוטר 28ס”מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס.

שופכים את תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.

מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.

ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.

כתיבת תגובה