מתכון – עוגת דבש בחושה

לקראת ראש השנה קבלו מתכון לעוגת דבש בחושה, קלה מאד להכנה של שף קונדיטור מבית “עוגל’ה”, יואב שושנה
עוגת דבש בחושה –

דבש טבעי טהור צוף (צילום: ניצן גינת)
דבש טבעי טהור צוף (צילום: ניצן גינת)

חומרים:
150 גרם סוכר
4 ביצים
200 גרם שמן קנולה
150 גרם דבש או סילאן
250 גרם תה שחור חזק [נוזל]
270 גרם קמח לבן
20 גרם סודה לשתייה
7 גרם קינמון
הוראות הכנה :
עוגל'ה - עוגה בחושה בטעם דבש (צילום: יח"צ)
עוגל’ה – עוגה בחושה בטעם דבש (צילום: יח”צ)

  • להכין כוס תה עם תיון למשך 5 דקות, להוציא את התיון  ולצנן
  • בקערה שמים את הסוכר והביצים להקצפה ולאחר מוסיפים את השמן והדבש בזילוף אחד אחרי השני
  • לבסוף מוסיפים לבלילה את נוזלי התה
  • בשלב הבא יש להוסיף גם את הקמח, הסודה לשתייה וקינמון ולערבב עד שהכול חלק ואחיד
  • את הבלילה יש להעביר לתבנית משומנת קלות ומכניסים לתנור 180 מעלות שחומם מראש למשך 45 דקות.

ואם אתם רוצים לקנות?
על עוגה בחושה בטעם דבש של עוגל’ה במשקל נקי 350 גרם תשלמו עד 5.00 ש”ח ועוגת שמרים דבש עד 9.00 ש”ח.