מתכון – עוגת דבש ללא גלוטן

ראש השנה בפתח, קבלו מתכון להכנת עוגת דבש ללא גלוטן מתאימה גם  לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כקינוח לכל ארוחה.   

(ביגה עוגת דבש ללא גלוטן לראש השנה צילום יח”צ ביגה)

מרכיבים:

100 סוכר חום דמררה

100 סוכר לבן

300 דבש

120 ביצים

200 שמן

350 קמח לעוגות ללא גלוטן (ממליץ על קמח תמי)

7 גרם אבקת אפיה

2 גרם סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כפית קנמון

1/4 כפית ציפורן

200 מל׳ תה כהה

אופן הכנה:

מחממים תנור ל – 165 מעלות.

מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.

מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.

לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.

לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.

לאפות כ 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

חג שמח ומתוק כדבש!

המתכון באדיבות הקונדיטור הראשי של רשת ‘ביגה’ רן בן דוד

ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת ביגה ברחבי הארץ

כתיבת תגובה