יום השוקולד העולמי יחול כמו בכל שנה ב7/7, וזו סיבה מספיק טובה לאפיית עוגת שוקולד, הנפוצה והאהובה ביותר על הישראלים. קבלו מתכון לעוגת שוקולד עשירה בטעמים ומתאימה גם לצליאקים 🙂
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
130 גרם חמאה
5 ביצים
4\3 כוס סוכר
קורט מלח
70 גרם קמח\ אפשרות ללא גלוטן להשתמש בקמח ללא גלוטן
כפית אבקת אפיה
50 גרם שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
ממסים שוקולד מריר וחמאה לתערובת אחידה בבן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות.
לאחר מכן מקציפים את הביצים והסוכר יחד לקצף תפוח ואוורירי.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וממשיכים להקציף.
ולבסוף מוסיפים את הרכיבים היבשים ואת השוקולד צי’פס ומערבבים בתנועת קיפול עדינה את התערובת עד שהיא מתאחדת.
שופכים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור.
אופים ב-165 מעלות , זמן הכנה 30-35 דק’.
המתכון באדיבות הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שרית גז