מותג UNIQUE מבית חברת “מייסטר”, משיק לשוק הפרטי “מחית פיסטוק 100%” המכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי, ומציעה לנו מתכון נפלא לעוגת שמרים במחית פיסטוק.
(מספיק לחמש רולדות בתבנית אינגליש קייק)
מרכיבים:
1 ק”ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1 מיכל מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
1 כוס סוכר
1 כוס חלב חמים (אפשר לחמם במיקרו כדקה)
4 ביצים גודל L
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
להברשה: 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- לשים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר. להוסיף חלב חמים
- להוסיף ביצים וללוש עם וו לישה עד שמתקבל גוש בצק
- להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה וללוש עד שהם נטמעים בבצק. להוסיף 6 – 8 כפות מחית פיסטוק 100%. יש לעבד את הבצק 7 – 10 דקות
- להעביר לקערה משומנת מעט. לכסות במגבת מטבח נקייה ולהתפיח לילה במקרר או שעתיים, במקום חמים
- לחלק את הבצק שתפח ל-5 כדורים, כל אחד במשקל 400 גרם
- על משטח מקומח לרדד כל כדור למלבן ארוך ודק. למרוח מעל מחית פיסטוק או מלית פיסטוק (**מתכון בהמשך)
- לגלגל לרולדה ולהקפיא 10 – 15 דקות
- לפרוס לרצועות עבות במרכז, להניח את החצאים אחד על השני וליצור צורת בורג
- להעביר לתבנית ולהבריש בביצה טרופה
- להתפיח 1/2 – 1 שעה, עד שהרולדה מכפילה את נפחה
- לאפות ב-160 מעלות בתוכנית טורבו, 30 – 40 דקות. לבדוק שהמאפה נאפה היטב במרכזו/מבפנים
- אפשר לפזר אבקת סוכר או להבריש בסירופ סוכר
**מצרכים למלית פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מעבדים עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר
- להוסיף ביצה ולערבב עד שמתאחד
- להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד למסה חלקה
** תוספת נחמדה: קראמבל פיסטוק
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
80 גרם סוכר דמררה
100 גרם פיסטוק טחון
אופן ההכנה:
לעבד הכל במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) לקבלת גושי בצק. יש לפזר את הקראמבל מעל הרולדה, לפני האפייה.