מתכון – עוגת שמרים עם מחית פיסטוק 100%

מותג UNIQUE מבית חברת “מייסטר”, משיק לשוק הפרטי “מחית פיסטוק 100%” המכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי, ומציעה לנו מתכון נפלא לעוגת שמרים במחית פיסטוק.

(מספיק לחמש רולדות בתבנית אינגליש קייק)

(צילום:אנטולי_קריניצקי)

מרכיבים:

1 ק”ג קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

1 מיכל מחית פיסטוק 100% של UNIQUE

1 כוס סוכר

1 כוס חלב חמים (אפשר לחמם במיקרו כדקה)

4 ביצים גודל L

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

להברשה: 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

(צילום:עמית_פרטוש)
  • לשים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר. להוסיף חלב חמים
  • להוסיף ביצים וללוש עם וו לישה עד שמתקבל גוש בצק
  • להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה וללוש עד שהם נטמעים בבצק. להוסיף 6 – 8 כפות מחית פיסטוק 100%. יש לעבד את הבצק 7 – 10 דקות
  • להעביר לקערה משומנת מעט. לכסות במגבת מטבח נקייה ולהתפיח לילה במקרר או שעתיים, במקום חמים
  • לחלק את הבצק שתפח ל-5 כדורים, כל אחד במשקל 400 גרם
  • על משטח מקומח לרדד כל כדור למלבן ארוך ודק. למרוח מעל מחית פיסטוק או מלית פיסטוק (**מתכון בהמשך)
  • לגלגל לרולדה ולהקפיא 10 – 15 דקות
  • לפרוס לרצועות עבות במרכז, להניח את החצאים אחד על השני וליצור צורת בורג
  • להעביר לתבנית ולהבריש בביצה טרופה
  • להתפיח 1/2 – 1 שעה, עד שהרולדה מכפילה את נפחה
  • לאפות ב-160 מעלות בתוכנית טורבו, 30 – 40 דקות. לבדוק שהמאפה נאפה היטב במרכזו/מבפנים
  • אפשר לפזר אבקת סוכר או להבריש בסירופ סוכר

**מצרכים למלית פיסטוק

100 גרם חמאה רכה

1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE

100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים

1 כוס אבקת סוכר

1 ביצה גודל L

2 כפות קורנפלור

קורט מלח

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר מעבדים עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר
  • להוסיף ביצה ולערבב עד שמתאחד
  • להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד למסה חלקה

** תוספת נחמדה: קראמבל פיסטוק

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

100 גרם קמח

80 גרם סוכר דמררה

100 גרם פיסטוק טחון

אופן ההכנה:

לעבד הכל במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) לקבלת גושי בצק. יש לפזר את הקראמבל מעל הרולדה, לפני האפייה.

כתיבת תגובה