לקראת ראש השנה הבאנו לפניכם מתכון לעוגת תפוחים פשוטה, קלה ומהירה לחג שתהפוך כל שולחן חג למנצח. אבל, היא לא רק לראש השנה היא טובה לכל השנה 🙂
עוגת תפוחים – באדיבות ניצת הדובדבן
מצרכים:
כוס וחצי קמח כוסמין (אני אוהבת קמח כוסמין מלא של תבואות)
1/2 כוס סוכר קוקוס
כף אבקת אפייה
כפית אבקת קינמון
קמצוץ מלח
1/3 כוס שמן זית
3 ביצים
רבע כוס חלב שקדים
6 כפות רסק תפוחים
כף חומץ תפוחים
תפוח חתוך לקוביות
אופציונלי – חצי כוס אגוזי מלך קצוצים ורבע כוס שקדים פרוסים לקישוט.
מה עושים:
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים בקערה את המצרכים הרטובים ומוסיפים את היבשים.
מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומעבירים לתבנית, מקשטים מעל עם שקדים פרוסים ומפזרים מעל מעט סוכר קוקוס לקרמול.
מכניסים לתנור ל30 דק או עד שהקיסם יוצא יבש.
בתאבון!
