מתכון – פאד תאי טבעוני עם טופו חומוס

טופו הוא לא מאכל שנמצא קבוע אצלינו במקרר. אבל, קיבלנו לסיקור טופו חומוס של משק ויילר שתפס לי את העין. נשמע מעניין והכנתי פאד תאי טבעוני בהשראת מתכון של שופרסל פודלישס.

טופו חומוס טבעי ומעושן של משק ויילר (צילום:
טופו חומוס טבעי ומעושן של משק ויילר (צילום:משק ויילר)

משק ויילר, יצרנית הטופו הגדולה בישראל, מפתיעה עם שני מוצרים חדשים, שמצטרפים לשלל מוצרי הטופו של החברה. הפעם, מדובר בטופו שמיוצר מגרגירי חומוס שלמים ומים, ללא חומרים משמרים וללא כל הנדסה גנטית. הטופו החדש מהווה מוצר ייחודי וראשון מסוגו בארץ ובעולם. טופו החומוס מאפשר צריכת חלבון ממקור שונה (להבדיל מחלבון סויה)- גיוון חשוב אצל צרכני חלבון משמעותיים דוגמת ספורטאים, טבעוניים, צמחוניים ועוד.
בטופו החומוס כ-8% חלבון ל – 100 גר, ואילו אחוזי השומן נמוכים משמעותית מהטופו הרגיל והמוכר (חצי אחוז שומן בטופו חומוס, לעומת כ-10% שומן בטופו רגיל).
מתכון – פאד תאי טבעוני עם טופו חומוס.
בצל ירוק, גזר, טופו חומוס
בצל ירוק, גזר, טופו חומוס

מצרכים:
חצי חבילת אטריות אורז רחבות מושרות במים ומסוננות
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום פרוסות
1 ביצה
1 גזר קלוף לרצועות דקיקות בעזרת קולפן
1/2 כפית צ’ילי חריף פרוס לטבעות, או קצוץ- לא חובה
6 כפות רוטב סויה
5 טיפות סוכרזית נוזלית
טופו חומוס טבעי משק ויילר
טופו חומוס טבעי משק ויילר (צילום: משק ויילר)

1/2 כפית ג’ינג’ר כתוש
3 כפות שמן קנולה
1 קופסא טופו חומוס של משק ויילר חתוך לקוביות (השתמשתי בטופו חומוס בטעם טבעי)
להגשה:
רבע לימון
בוטנים קלויים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
פאד תאי טבעוני עם טופו חומוס
פאד תאי טבעוני עם טופו חומוס

  1. בווק או מחבת עמוקה מעט מניחים שמן ואת הטופו, הבצל הירוק והשום. מערבבים בעזרת כף עץ כ- 4 דקות ומוסיפים גזר בשלב הזה ניתן להוסיף צ’ילי.
  2. מערבבים את הביצה עם כף סויה.
  3. מוסיפים 5  טיפות סוכרזית נוזלית מערבבים ויוצרים גומה במרכז, מניחים בה כפית נוספת של שמן ואת הביצה המעורבבת עם הסויה ומקשקשים אותה, מערבבים יחד את הטופו והביצה המקושקשת ומוסיפים את אטריות האורז ו-5 כפות רוטב הסויה, מערבבים הכל יחד ומסירים מהאש.
  4. מגישים עם כוסברה מעל, בוטנים קלויים ופלח לימון.

ממליצה לכם בחום 🙂 טעים טעים טעים…
מילה של “אמא נגה”.

כתיבת תגובה