מתכון פולני – קפוסטה

קפוסטה זה כרוב בפולנית. אני מאד אוהבת כרוב ומשתמשת בו הרבה בתבשילים במרק, בירקות מאודים, בכרוב אפוי בתנור, סלטים ועוד… הבאתי לפניכם מתכון של קפוסטה – כרוב אדום עם נקניקיות. תהנו 🙂

קפוסטה – מאכל עדות פולני. באדיבות : מאיה דרין

צילום: גל בן זאב

מצרכים לסוטאז’׳ 28 ס״מ:

4 כפות שמן זית

6 נקניקיות עוף או עגל מעושנות, חתוכות לפרוסות עגולות

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כרוב סגול בינוני קצוץ גס

2 כפות סוכר דמררה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

2 כפות זרעי קימל

2 כפות חומץ תפוחים

1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים

מלח לפי הטעםֿ

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

(צילום: גל בן זאב)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומטגנים את הנקניקיות להזהבה.
  2. מוציאים את הנקניקיות ושומרים בצד.
  3. באותו סוטאז׳, מוסיפים מעט שמן ומזהיבים קלות את הבצל.
  4. מוסיפים שום ומערבבים יחדיו במשך כדקה.
  5. מוסיפים את הכרוב ומערבבים יחדיו.
  6. מתבלים בסוכר, חומץ, פפריקה, קימל, מלח ופלפל – מערבבים יחדיו.
  7. מוסיפים חומץ ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים מים, משבצים את הנקניקות ומביאים לרתיחה ללא מכסה.
  9. מתקנים תיבול.
  10. מכסים את הסוטאג׳ ומבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהכרוב רך ומוכן לאכילה.

המתכון באדיבות סולתם.

כתיבת תגובה