מתכון – פוניו עם חלב קוקוס

חברת תבואות מציעה מתכון צבעוני ומהיר הכנה של ‘פוניו עם חלב קוקוס, כורכום, קינמון וכמון’. מה זה פוניו? סופרפוד עתיק הגדל במערב אפריקה. מדובר בדגן מלא וזעיר בגודלו, נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

צילום – אייל גרניט

מרכיבים:

1 כוס פוניו אורגני של “תבואות”

1 כוס מים או מרק/ציר ירקות, צלול

1 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס בצל, קצוץ דק

3 שיני שום, כתושות

1 כפית ג’ינג’ר מגורר או 1/2 כפית ג’ינגר מיובש

1/2 כפית עלי אורגנו או טימין מיובשים

1/2 כפית כורכום טחון של “תבואות”

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

3/4 – 1 כפית מלח הימלאיה דק של “תבואות”

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כוס פלפל אדום/כתום/ירוק חתוך לקוביות

צילום: PEXELS

** להגשה ועיטור: קוביות גבינה בולגרית, זיתי קלמטה, מעט גרגרי חומוס מבושלים, עלי פטרוזיליה וכוסברה, שקדים מולבנים פרוסים, חצאי עגבניית שרי, פפריקה

הוראות הכנה:

  • להניח את הפוניו במסננת צפופה (הפוניו מאוד קטן) בתוך קערה ולהוסיף מים קרים. לערבב ולשטוף בזהירות. לסנן את המים
  • בסיר מתאים, לשים חלב קוקוס ומים/ציר מרק ולהביא לרתיחה על אש בינונית – גבוהה
  • להוסיף את התיבול והירקות ולבשל 5 דקות
  • להוסיף את הפוניו ולערבב. לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 5 דקות. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 8 – 10 דקות
  • להסיר את המכסה ולאוורר את הפוניו עם מזלג (לא לדלג על שלב זה)

** הגשה: להניח בקערת הגשה מתאימה. לפזר מעל את המרכיבים השונים ולפזר מעט פפריקה.

אפשר גם להגיש כמנה אישית: לשמן מעט ספל (או רינג). להניח בפנים 4- 5 כפות פוניו, להדק ולהפוך בזהירות.

כתיבת תגובה