יצרנית הטחינה “טורקיז” מגישה לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי מתכון חגיגי ומיוחד עם פטנט: המבורגר במילוי טחינה. קציצה עסיסית של בשר טחון ממולא בטחינה, המוגשת בלחמניית המבורגר עם שפע ירקות טריים וצלויים וכמובן, עם המון טחינה ליד. המנה קלה באופן יחסי להכנה ומהווה את החגיגה המושלמת ליום ההמבורגר המצוין בכל העולם.
המבורגר במילוי טחינה – באדיבות טחינה “טורקיז”
מצרכים (ל-3 מנות):
600 גרם בשר בקר טחון
1 וחצי כוס טחינה גולמית “טורקיז” (250 גרם)
1/2 לימון סחוט למיץ
קורט מלח
קורט פלפל
3 לחמניות המבורגר
1 חסה מסולסלת
3 עגבניות תמר
1 חציל
3 פלפלים חריפים קטנים
3 בצלצלים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים טחינה: מערבבים יחד טחינה גולמית עם מיץ מחצי לימון סחוט וכמות דומה של מים ומתבלים במלח. מכניסים את הטחינה המוכנה לתבנית קוביות קרח קטנות ומקפיאים למספר שעות.
- בקערה לשים את הבשר עם מעט מלח ופלפל. בעזרת טבעת רינג יוצרים שכבה של בשר. מניחים במרכז את הטחינה הקפואה ומכסים בשכבת בשר נוספת. מכניסים את הבשר למקרר לחצי שעה.
- מחממים גריל/מחבת פסים. חוצים חצי מהעגבניות ומתבלים במלח ופלפל וצולים בגריל. פורסים את שאר העגבניות ומניחים בצד.
- פורסים את החצילים, משמנים קלות וצולים בגריל. צולים את הבצלצלים בשלמותם.
- צולים את ההמבורגר בגריל עד למידת העשייה הרצויה וצולים קלות את לחמניות ההמבורגר.
- מניחים על הלחמנייה פרוסת חסה, המבורגר במילוי טחינה, חציל קלוי ופרוסות עגבנייה צלויה וטרייה. מגישים עם ירקות קלויים והמון טחינה ליד.
לפוסט הזה יש תגובה אחת
פינגבק: כל מה שצריך לדעת על ההמבורגר (כולל מתכונים) – אמא נגה