מתחשק לכם לאכול בבית? נו, כאילו יש לנו ברירה 🙂 קבלו הצעה קלה קלה ומאד טעימה לסלמון עסיסי בתנור עם תערובת לתיבול דג מבושל של נפטון. בתיאבון .
חברת “נפטון”, מציגה “תערובת לתיבול דג מבושל” המכילה פלפלים, פפריקה, כוסברה, שום, עשבי תיבול, שומשום, שמן ומלח, והיא ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט. התערובת נהדרת גם לתיבול גבינות, תבשילים ומאפים פיקנטיים.
מתכון לפילה סלמון עסיסי בתנור, מתובל ב”תערובת לתיבול דג מבושל”
מצרכים:
6 – 8 נתחי פילה סלמון במשקל 800 – 1,200 גרם
משרה לדג:
6 כפות שמן זית
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית שום גבישי
1/4 כפית פלפל שחור
2- 3 כפות “תערובת לתיבול דג מבושל” של נפטון
להגשה: שמיניות לימון
אופן ההכנה:
- לערבב את חומרי המשרה ולטעום (הטעם צריך להיות פיקנטי מעט, עם מליחות עדינה) ולהשרות בהם את נתחי הדג, כשעה
- לחמם תנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו)
- להניח את נתחי הדג בתבנית תנור מרופדת ב-2 ניירות אפייה – כשהנייר העליון מרוסס במעט שמן. להקפיד שהחלק עם העור יהיה כלפי מטה. לשמור את המרינדה שנשארה
- לאפות את הדג 10 דקות
- להוציא את התבנית מהתנור, להבריש את הדג במרינדה ולצקת את מה שנשאר, מעל
- לאפות עוד 4 – 5 דקות ולבדוק: יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את הדג (טיפות לבנות גדולות בצד הדג מסמנות שהחלק החיצוני עשוי היטב – ויש לבדוק שהדג עשוי גם במרכז). אם צריך, להחזיר לתנור לעוד 2- 3 דקות. לפני ההגשה, להבריש את הדג ברוטב שנותר בתבנית
להגיש עם סלט ירקות טרי ורענן, מתובל בויניגרט של נפטון, ושמינית לימון.
בתיאבון
מחיר תערובת לתיבול דג מבושל של נפטון : 10.90 – 12.90 ש”ח (למיכל במשקל 120 גרם).