מתכון – פיצה ביתית, קלה וטעימה

הבאנו לפניכם מתכון פשוטעים של פיצה ביתית, קלה וטעימה, עם עגבניות, בזיליקום ואורגנו, שבטוח מתאים לכל המשפחה מהקטן ועד הגדול 🙂 תהנו
פיצה ביתית, עם עגבניות, בזיליקום ואורגנו / באדיבות ענת אלישע ביטון

קמח פיצה פוקאצ'ה של טחנות ישראליות (צילום: יותם בצלאל)
קמח פיצה פוקאצ’ה של טחנות ישראליות (צילום: יותם בצלאל)

מרכיבים:
לבצק:
1 ק”ג קמח מנופה פיצה ופוקצ’ה של “טחנות ישראליות”
רוצים לקרוא עוד על הקמחים מוזמנים להיכנס ללינק –

1 כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כף מלח
650 מ”ל מים
לרוטב:
קופסת עגבניות קצוצות
1 כף שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית סוכר
7 עלי אורגנו טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
8 עלי בזיליקום טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
2 שיני שום כתושות

  • מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
    פיצה מקמח פיצה ופוקצ'ה של טחנות ישראליות. (צילום: עילאי מבורך)
    פיצה מקמח פיצה ופוקצ’ה של טחנות ישראליות. (צילום: עילאי מבורך)

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר מערבבים את חומרי הבצק לפי הסדר הבא: שמרים, דבש, מים, קמח ומלח
  • לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית, עם וו לישה
  • מעבירים את הבצק (מתקבל בצק מעט דביק) לקערה משומנת. משמנים את הבצק מכל צדדיו, מכסים ומתפיחים 45 דקות
  • מחממים את התנור ל-220 מעלות
  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (לפיצה דקה מחלקים ל-5)
  • מניחים נייר אפייה בתבנית ומזלפים מעט שמן זית. מניחים את כדור הבצק על הנייר המשומן ופותחים אותו לעלה בעובי הרצוי
  • מוסיפים את הרוטב ותוספות שאוהבים
  • לחזור על הפעולה עם שאר הכדורים
  • לאפות בטמפרטורה של 220 מעלות עד להזהבה

בתיאבון 🙂

כתיבת תגובה