לרגל יום הפיצה הבינלאומי שחל היום, מגישה “משומשו”, יצרנית הגבינות הטבעוניות, מתכון מיוחד לפיצה טבעונית, משפחתית גדולה, בטעם נפלא. יום פיצה שמח!
מצרכים:
300 גרם מגורדת לפיצה ואפיה “משומשו”
200 גרם תוספות כמו פטריות/זיתים/תירס
לבצק:
500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 ו-1/3 כוסות של מים פושרים
לרוטב העגבניות:
3 עגבניות קלופות וקצוצות
5 שיני שום כתושות
1 צרור בזיליקום טרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.
- יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים עד שנוצר בצק גמיש.
- יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כחצי שעה.
- לאחר התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
- מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
- להכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
- מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב ומפזרים מגורדת לפיצה “משומשו “ואת התוספות שאוהבים.
- אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להשחמה.