פותחים את השבוע האחרון בשנה בסגר 🙁 הבאנו לפניכם מתכון להכנת פיצה בניחוח איטלקי, של השף ארז קומרובסקי, שכל אחד יכול להכין בקלות ובנוחות. עכשיו רק צריך לבחור תוספות 🙂
מתכון להכנת פיצה מרגריטה / השף ארז קומרובסקי לסוגת
חומרים ל-6 פיצות:
לבצק:
1 ק”ג קמח שמרים פיצה “סוגת”
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית
לרוטב:
1 ק”ג עגבניות בשלות מאוד, מקולפות
2 בצלים קצוצים דק
4-5 שיני שום
1 כף עלי אורגנו
100 מ”ל (כ-1/3 כוס) שמן זית – ממליצה של ‘משק אחיה’
מלח ופלפל לבן
לתוספות:
100-200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
2 כדורי מוצרלה פרסקה
מעט מלח גס
עלי בזיליקום
- מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
- מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות (בשלב זה ניתן להקפיא את כדורי הבצק אותם לא נאפה).
- מכינים רוטב עגבניות: יוצקים שמן זית לסיר בינוני ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים בצל ושום 2-3 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל לבן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהעגבניות רכות מאד. מסירים מהאש, מועכים במועך פירה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.
- מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
- משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך.
- מורחים את הבצק בשכבה דקה למדי של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים. מפזרים גבינה מגוררת וקרעים של כדורי מוצרלה. מתבלים במעט מלח גס.
- מניחים נייר אפייה על האבן או התבנית ומעבירים אליו את הפיצה. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.
בתאבון 🙂