מתכון – פיצה מרגריטה

פותחים את השבוע האחרון בשנה בסגר 🙁 הבאנו לפניכם מתכון להכנת פיצה בניחוח איטלקי, של השף ארז קומרובסקי, שכל אחד יכול להכין בקלות ובנוחות. עכשיו רק צריך לבחור תוספות 🙂

קמח שמרים פיצה של סוגת (צילום: סוגת)
קמח שמרים פיצה של סוגת (צילום: סוגת)

מתכון להכנת פיצה מרגריטה / השף ארז קומרובסקי לסוגת
חומרים ל-6 פיצות:
לבצק:
1 ק”ג קמח שמרים פיצה “סוגת”
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית
לרוטב:
שמן ראשית המסיק משק אחיה (צילום: יוסי מור)
שמן ראשית המסיק משק אחיה (צילום: יוסי מור)

1 ק”ג עגבניות בשלות מאוד, מקולפות
2 בצלים קצוצים דק
4-5 שיני שום
1 כף עלי אורגנו
100 מ”ל (כ-1/3 כוס) שמן זית – ממליצה של ‘משק אחיה’
מלח ופלפל לבן
לתוספות:
100-200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
2 כדורי מוצרלה פרסקה
מעט מלח גס
עלי בזיליקום
פיצה מרגריטה של ארז קומרובסקי (צילום: יאיר אלדר)
פיצה מרגריטה של ארז קומרובסקי (צילום: יאיר אלדר)

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
  3. מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות (בשלב זה ניתן להקפיא את כדורי הבצק אותם לא נאפה).
  4. מכינים רוטב עגבניות: יוצקים שמן זית לסיר בינוני ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים בצל ושום 2-3 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל לבן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהעגבניות רכות מאד. מסירים מהאש, מועכים במועך פירה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.
  5. מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
  6. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך.
  7. מורחים את הבצק בשכבה דקה למדי של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים. מפזרים גבינה מגוררת וקרעים של כדורי מוצרלה. מתבלים במעט מלח גס.
  8. מניחים נייר אפייה על האבן או התבנית ומעבירים אליו את הפיצה. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

בתאבון 🙂