מתכון – פיתות ביתיות עם קמח חיטה לבן

יום העצמאות הוא תירוץ נהדר להכין פיתות . טחנת “קמח הארץ” מציעה להכין פיתות בבית, עם קמח חיטה לבן באיכות מובחרת. תכלס, אין כמו פיתה טעימה באפייה ביתית. אחרי שתכינו פעם אחת בבית, ספק אם תחזרו לקנות מוכן. ותזמינו את הילדים (והמבוגרים…) לצפות בקסם שמתרחש במחבת, כשהפיתות תופחות!

צילום – משה פילברג.

פיתות ביתיות עם קמח חיטה לבן באיכות מובחרתבאדיבות איתן גלר, בולנז’ר, קונדיטור ושוקולטייר

מצרכים:

1/2 ק”ג קמח חיטה לבן באיכות מובחרת ELITE של “קמח הארץ”
1 כף שמרים יבשים
30 גרם סוכר
1 כף מלח
360 מ”ל מים
20 מ”ל שמן זית

אופן ההכנה:

  • מכניסים למיקסר את כל הרכיבים חוץ מהמלח והשמן, ולשים כ-7 דקות
  • מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 3 דקות
  • מתפיחים חצי שעה ומורידים נפח, ולאחר מכן  מתפיחים עוד חצי שעה
  • מחלקים ל-8 כדורים שווים בגודלם, ומכסים ל-20 דקות
  • משטחים כל כדור לגודל הרצוי, ואופים במחבת על אש בינונית כ-2 דקות מכל צד
צילום – איתן גלר.

“קמח הארץ” הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

עפ”י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, הטחנה נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל הרמות.

את הקמחים של טחנת “קמח הארץ” ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן, בחנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר הטחנה.

כתיבת תגובה