לכבוד יום הפלאפל הבינלאומי, החל מידי שנה ב-12 ביוני, קבלו מתכון לפלאפל מקורי וטעים: פלאפל אבוקדו! שילוב טעמים מפתיע המעניק למנה הישראלית הפופולארית חידוש מרענן ומשלב בה את הפרי האהוב ביותר בישראל – אבוקדו.
פלאפל אבוקדו – באדיבות חקלאי גרנות
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
2 אבוקדו קלוף וללא גלעין מסוג “אבוקדו גרנות”
300 גרם חומוס מושרה
150 גרם חומוס מושרה ומבושל חצי שעה
2 שיני שום
מלח ופלפל- לפי הטעם
1/4 פלפל חריף ירוק
1 כף קמח
שמן טיגון
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם סכין מתכת מעבדים בפולסים את כל הרכיבים חוץ מהקמח עד קבלת מסה פירורית ואחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
- יוצרים מהמסה כדורים ומטגנים בסיר עם שמן חם.
- ניתן להגיש בתוך פיתה לצד סלט ירקות טרי ומתובל.
המתכון באדיבות חקלאי גרנות