מתכוננים לשבועות שאוטוטו מגיע והבאנו לפניכם מתכון של פשטידה מפוזילי אורגני מקמח דורום מלא, של חברת”תבואות” עם גבינה מעושנת, בולגרית ומוצרלה, ברוטב בשאמל.
פשטידת פוזילי עם גבינות / באדיבות המתכונאית אריקה לוי
חומרים:
1 חבילה של פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של “תבואות” (500 גרם)
200 גרם גבינה צהובה מעושנת, מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
פירורי לחם (כמה כפות, לפיזור בתחתית התבנית – תלוי בגודלה)
מעט שמן זית
תבנית מרובעת או מלבנית
לרוטב בשאמל:
75 גרם חמאה
3 כפות קמח רגיל
2 כוסות חלב
פלפל שחור לפי הטעם
אגוז מוסקט לפי הטעם
מלח הימלאיה דק של “תבואות”, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל – 185 מעלות
- לבשל את הפסטה “אל דנטה”, עפ”י ההוראות
בשאמל:
- לשים בסיר (רצוי בקלחת – סיר עם ידית אחת ארוכה, בה נוח לאחוז) את החמאה. לחמם על חום נמוך עד להמסה. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף חלב ולערבב בעדינות
- לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט ולהחזיר לאש. להמשיך לערבב כל הזמן. תוך דקות ספורות הרוטב יתעבה ויסמיך. לכבות את האש. לתקן תיבול.
הרכבת הפשטידה:
- לערבב בקערה את הגבינות. להוציא 1/2 – 3/4 כוס ולשמור בצד
- להוסיף את הפסטה לקערת הגבינות. לערבב ולתקן תיבול לפי הצורך
- לשמן תבנית במעט שמן זית ולפזר פירורי לחם מעל, כך שיכסו את התבנית בשכבה דקיקה. לשפוך פנימה את תערובת הגבינות והפוזילי, ולשטח
- לשפוך מעל את רוטב הבשאמל
- לפזר מעל את שארית תערובת הגבינות
- לאפות 20- 25 דקות, עד להזהבה. להימנע מייבוש הפשטידה