קונפי חציל טחינה ועגבניות היא מנה מנצחת של השף אבי ביטון. וזאת למה? היא קלה להכנה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב משפחתית, כתוספת בארוחה חגיגית והכי חשוב… טעימה 🙂 מילה של “אמא נגה”.
מצרכים (ל-2 מנות):
2 חצילים בינוניים
4 עגבניות מסוג מגי
1 בצל
8-9 זיתי קלמטה
2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן
לקרם:
1 קופסא יוגורט
1/3 כוס טחינה גולמית “אחוה”
מיץ מחצי לימון
1/4 כפית מלח
מעט מים
לקישוט: 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת
אופן הכנה:
- קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות. את החציל השני פורסים לעיגולים. מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים.
- בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ מחצי לימון ומעט מים. ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה.
- מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.
- שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.
- סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על התבנית.
- מפזרים מעט טימין ומגישים.
בתיאבון 🙂