מתכון – קונפי חציל טחינה ועגבניות

קונפי חציל טחינה ועגבניות היא מנה מנצחת של השף אבי ביטון. וזאת למה? היא קלה להכנה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב משפחתית, כתוספת בארוחה חגיגית והכי חשוב… טעימה 🙂 מילה של “אמא נגה”. 

טחינה אחוה
טחינה אחוה

מצרכים (ל-2 מנות):
2 חצילים בינוניים
4 עגבניות מסוג מגי
1 בצל
8-9  זיתי קלמטה
2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן
לקרם:
1 קופסא יוגורט
1/3 כוס טחינה גולמית “אחוה”
מיץ מחצי לימון
1/4 כפית מלח
מעט מים
לקישוט: 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת
קונפי חציל טחינה ועגבניות (צילום: אבי ביטון)
קונפי חציל טחינה ועגבניות (צילום: אבי ביטון)

אופן הכנה:

  1. קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות. את החציל השני פורסים לעיגולים. מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים.
  2. בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ מחצי לימון ומעט מים. ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה.
  3. מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.
  4. שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.
  5. סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על התבנית.
  6. מפזרים מעט טימין ומגישים.

בתיאבון 🙂

כתיבת תגובה