מתכון – קסדייה עם ממרח עגבניות וגבינת מוצרלה מעושנת

הבאנו לפניכם מתכון של קסדייה (טוסט מקסיקני של טורטייה מטוגנת) עם ממרח עגבניות מתובל 🙂 ממליצה לכם להחליף את הקטשופ, את העגבניות המרוסקות או את רכז העגבניות – בממרח עגבניות מתובל וטעים. נסו ותיהנו 🙂

נפטון - ממרח עגבניות עם שמן זית (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – ממרח עגבניות עם שמן זית (צילום: מיכאל כץ)

קסדייה (Quesadilla) היא מאכל מקסיקני העשוי מטורטייה ממולאת (גבינה, ירקות ותבלינים. לעתים מכינים עם בשר). מקובל להכינה עם שתי טורטיות שביניהן גבינה, או עם טורטייה אחת – שמקפלים לחצי במהלך ההכנה.
מתכון – קסדייה עם ממרח עגבניות וגבינת מוצרלה מעושנת
מצרכים:
6 טורטיות קטנות או 3 גדולות
1 צנצנת “ממרח עגבניות בתוספת שמן זית” של נפטון
250 גרם גבינת מוצרלה מעושנת
מעט שמן זית
גיוון: פטריות שמפיניון פרוסות, גרגרי תירס, זיתים, בצל טרי פרוס, בצל מטוגן, רצועות פלפל קלוי, טונה ועוד
קסדייה - עם ממרח עגבניות של נפטון (צילום: pixabay)
קסדייה – עם ממרח עגבניות של נפטון (צילום: pixabay)

אופן ההכנה:

  • משמנים במעט שמן מחבת – שהקוטר שלה גדול מזה של הטורטייה. מחממים ומניחים במחבת טורטייה אחת
  • מורחים עליה ממרח עגבניות, ומפזרים גבינה מעל (אם רוצים אחת מהתוספות, מוסיפים בשלב זה). משאירים שוליים של 1/2 – 1 ס”מ מהקצוות
  • מכסים בטורטייה נוספת, ומהדקים מעט את הקצוות של שתיהן
  • מטגנים 2 – 3 דקות, עד שהטורטייה מזהיבה-משחימה. הופכים לצד השני, ומחממים עוד כ-2 דקות, להזהבה
  • חותכים באמצע או למשולשים, ומגישים

** אם מכינים עם טורטייה גדולה: מורחים את ממרח העגבניות רק על חצי מהטורטייה. מוסיפים את הגבינה, מקפלים את הטורטייה באמצע ומהדקים את הקצוות. מטגנים כמוסבר.
בתיאבון 🙂

כתיבת תגובה