מתכון – רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזה

Rotolo באיטלקית פירושו גליל, והכוונה ברוב המקרים לגלילי פסטה ממולאים ואפויים ברוטב. קבלו מתכון להכנת רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזה – מאפה טעים  במינימום מאמץ.

מצרכים ל- 8-6 מנות:

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות של אורטולינה

3 שיני שום כתושות

1 גבעול מרווה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה

2 חבילות (1 ק”ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים של Surgital

50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית AOP של LUSTENBERGER

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מביאים לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום כתוש, מרווה, מלח ופלפל.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות נוספות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.

מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים כ- 5 דקות ללא כיסוי עד לקבלת רוטב קטיפתי.

לבנתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ, חוצים את הקנלוני הקפואים ומעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.

מכניסים לתנור למשך כ- 25 דקות.

מפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

מגישים מיד.

המתכון באדיבות רשת ‘טיב טעם’.

כתיבת תגובה