מתכון – שבלולי פיצה מבצק מלאווח, עם רוטב עשיר וגבינת מוצרלה

כמה קל ככה פשוט וטעים. קבלו הצעה לארוחת ערב כייפית המתאימה לככככולם 🙂 מי אוהב פיצה? שירים את היד 🙂 “נפטון” מציעה מתכון קל וטעים לשבלולי פיצה מבצק מלאווח, עם רוטב עשיר וגבינת מוצרלה

נפטון - רוטב פיצה (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – רוטב פיצה (צילום: מיכאל כץ)

 חומרים:
1 חבילה של מלאווח (להפשיר כמה דקות)
1 בקבוק רוטב לפיצה של “נפטון”
2 כוסות גבינה צהובה (רצוי מוצרלה) מגוררת
ביצה טרופה
שומשום
שמן זית כתית
אופן הכנה
שבלולי פיצה (צילום: PIXABAY )
שבלולי פיצה (צילום: PIXABAY )

  • לחמם תנור ל-180 מעלות
  • על משטח העבודה לפרוס נייר אפייה, להברישו במעט שמן זית ולהניח מעליו מלאווח. למרוח מעט שמן זית גם מעל למלאווח. להניח מעל עוד נייר אפייה, ולרדד מעט
  • להסיר את נייר האפייה העליון. למרוח על המלאווח רוטב פיצה ולפזר מוצרלה מעל
  • לגלגל את המלאווח לרולדה ולהקפיא כ-10 דקות
  • להוציא מהמקפיא ולחתוך לפרוסות בעובי של 1.5- 2 ס”מ
  • להניח את הפרוסות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרחק קל. למרוח את השבלולים בביצה טרופה, ולפזר מעל מעט פירורי גבינה צהובה, ושומשום.
  • לאפות 25 – 30 דקות, עד להזהבה

** לחזור על הפעולות עם עוד עלי מלאווח, לפי הצורך
** גיוון: להוסיף פרוסות של פטריות או זיתים, לפני הגלגול לרולדה
בתיאבון