מתכון – שיפודי עוף במשרה קרם קוקוס וטריאקי

מי לא אוהב שיפודים? שיקום! קבלו שדרוג לארוחת הצהריים עם קריצה אסיאתית – מתכון של שיפודי עוף במשרה קרם קוקוס וטריאקי על מצע של אורז. מתכון שילך ישר לאוסף המתכונים הקבוע שלכם . 

שיפודי עוף עם קרם קוקוס וטריאקי (צילום: נמרוד סונדרס)
שיפודי עוף עם קרם קוקוס וטריאקי (צילום: נמרוד סונדרס)

מרכיבים ל-4 מנות: 
600 גרם נתחי פרגית חתוכים לקוביות גדולות
למשרה:
1/2 כוס רוטב טריאקי
½ כוס קרם קוקוס
4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
מעט מלח לפי הצורך
שיפודי עץ יפנים קצרים
מעט שמן לצלייה
אורז :
2 כוסות אורז בסמטי
קרם קוקוס לפי הצורך
3 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם.
לקישוט:
חופן עשבי תיבול קצוצים/ בצל ירוק
אופן ההכנה:

  1. מערבבים על כל מרכיבי המשרה, משרים את קוביות הפרגית למשך 4 שעות לפחות (אפשר ללילה.)
  2. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן, אלא שמחליפים חצי מכמות המים בקרם קוקוס, מתבלים במלח ומוסיפים שום כתוש.
  3. משפדים את הפרגית על שיפודי העץ.
  4. צולים את השיפודים על מחבת פסים כבדה, גריל או פלנצ׳ה במשך כ3 דקות מכל צד עד שמוכן.
  5. מסדרים אורז על צלחת ההגשה, מעל מניחים את השיפודים, מזליפים כמה טיפות שמן סומסום, מקשטים בג’ינג’ר כבוש ובצל ירוק ומגישים.

בתיאבון 🙂
המתכון באדיבות המותג הקולינרי “מאסטר שף”.

כתיבת תגובה