קבלו מתכון טבעוני נפלא קל מאד להכנה מגריסי שיבולת שועל ועלי מנגולד. אני הוספתי גם חמוציות, אבל ממש לא חובה. הוא טעים משביע, בריא 🙂 מילה שלי 🙂
הכל התחיל ממוצר שקיבלתי לסקירה “גריסי שיבולת שועל” של סוגת. אני מאדדד אוהבת גריסי פנינה, משלבת אותם הרבה במגוון מרקים, ושיבולת שועל מוסיפה לקציצות והכי אוהבת בדיסה. אבל, גריסי שיבולת שועל השילוב של שניהם קסם לי והחלטתי … לנסות. בקיצור, יצא טעים ואני מצרפת לכם את המתכון.

סוגת משיקה מוצר חדש – “גריסי שיבולת שועל”. גריסי שיבולת שועל הינו דגן ייחודי העשוי מגרעיני שיבולת שועל מלאים חתוכים שכמעט ולא עברו טיפול תרמי, ולכן משמרים את מירב היתרונות התזונתיים של הדגן שהינו מקור חשוב לפחמימה מורכבת וסיבים תזונתיים, וכן חלבון מן הצומח.
ההבדל המרכזי בין גריסי שיבולת שועל לשיבולת שועל עבה או לקוואקר (שיבולת שועל דקה) הוא ברמות עיבוד ושימור של הערכים התזונתיים. גריסי שיבול שועל נספגים לאט, מעניקים תחושת שובע ומעשירים את הגוף לאורך זמן בכמות מספקת של מינרלים (ברזל, מגנזיום, זרחן, סידן ואבץ) וויטמינים.
תבשיל של גריסי שיבולת שועל ועלי מנגולד
המצרכים
כוס גריסי שיבולת שועל
חבילת עלי מנגולד
קוביות מבצל בינוני
חצי כוס חמוציות (לא חובה)

מלח פלפל (השתמשתי בתערובת מלח ים ופלפל שחור במטחנה של מלח הארץ) – כייף של מוצר 🙂
אופן ההכנה –
לטגן את קוביות הבצל במעט שמן (כף אחת)
להוסיף כוס גריסי שיבות שועל (לא לשכוח לשטוף היטב במסננת)
לערבב במשך 2 דקות.
להוסיף את עלי המנגולד (לאחר ששטפנו וקיצצנו)
ולערבב שוב 2 – 3 דקות.
להוסיף כוס וחצי מים רותחים,
מלח ופלפל לפי הטעם ואת החמוציות.
לאחר שהכל רותח לבשל על אש קטנה כ – 20 דקות (אפילו חצי שעה) אני אוהבת שהגרגרים רכים 🙂
זהו, מוכן – בתיאבון !

לפוסט הזה יש תגובה אחת
פינגבק: חדש על המדף (דצמבר 2024) – אמא נגה