תפוחי אדמה קריספיים מתאימים תמיד גם כתוספת וגם לבד לנשנש. קבלו מתכון נפלא וקל מאד להכנה. הסוד כמו תמיד בתיבול 🙂 והכי טעימה היא התערובת של נפטון “תערובת לתיבול פילדלפיה”.
לאוהבי הטעם המתקתק-פיקנטי-חריף: “תערובת התיבול פילדלפיה” בעלת ניחוח ארומטי, טעמה מתקתק ופיקנטי בו זמנית. מקורה מניו אוליאנס ארה”ב והיא מכילה עשבי תיבול שונים (אורגנו, בזיליקום, טימין), פפריקה, גרגרי חרדל, זרעי כמון ו/או כוסברה, פלפל שחור ועוד. התבלין מתאים מאוד לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי.
מצרכים:
12 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים (עם הקליפה)
3 כפות תבלין פילדלפיה של נפטון
1.5 כפיות פפריקה מתוקה של נפטון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון של נפטון
2/3 כוס שמן זית
2 כפות מיונז איכותי
מי שאוהב יותר חריף: יוסיף 1/2 -1 כפית פפריקה חריפה של נפטון
אופן ההכנה:
- לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים עד שהם כמעט עשויים (בערך 10 דקות מרגע שהמים רותחים). על תפוחי האדמה להיות רכים אך לא רכים מדי. לסנן ולצנן מעט
- לחתוך את תפוחי האדמה לרבעים או לטריזים
- לערבב את כל התבלינים, השמן והמיונז, ולשים בתבנית תנור
- להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב בעדינות
- לחמם תנור מראש, ל-250 מעלות
- לשים את התבנית בתנור, להנמיך את האש ל-220 מעלות ולצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות, עד שהם קריספיים