תפוחי אדמה קריספיים מתאימים תמיד גם כתוספת וגם לבד לנשנש. קבלו מתכון נפלא וקל מאד להכנה. הסוד כמו תמיד בתיבול 🙂 והכי טעימה היא התערובת של נפטון “תערובת לתיבול פילדלפיה”. נפטון – תערובת תיבול פילדלפיה (צילום: אייל קרן) לאוהבי הטעם המתקתק-פיקנטי-חריף: “תערובת התיבול פילדלפיה” בעלת ניחוח ארומטי, טעמה מתקתק ופיקנטי בו זמנית. מקורה מניו אוליאנס ארה”ב והיא מכילה עשבי תיבול שונים (אורגנו, בזיליקום, טימין), פפריקה, גרגרי חרדל, זרעי כמון ו/או כוסברה, פלפל שחור ועוד. התבלין מתאים מאוד לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי. מצרכים:
12 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים (עם הקליפה)
3 כפות תבלין פילדלפיה של נפטון
1.5 כפיות פפריקה מתוקה של נפטון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון של נפטון
2/3 כוס שמן זית
2 כפות מיונז איכותי
מי שאוהב יותר חריף: יוסיף 1/2 -1 כפית פפריקה חריפה של נפטון תפוחי אדמה קריספיים בתערובת לתיבול פילדלפיה (צילום: אתר pexels אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים עד שהם כמעט עשויים (בערך 10 דקות מרגע שהמים רותחים). על תפוחי האדמה להיות רכים אך לא רכים מדי. לסנן ולצנן מעט
לחתוך את תפוחי האדמה לרבעים או לטריזים
לערבב את כל התבלינים, השמן והמיונז, ולשים בתבנית תנור
להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב בעדינות
לחמם תנור מראש, ל-250 מעלות
לשים את התבנית בתנור, להנמיך את האש ל-220 מעלות ולצלות את תפוחי האדמה כ-25 דקות, עד שהם קריספיים