חג הפסח מתקרב, חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מעניקה לנו מתכונים בריאים וכשרים לקראת ארוחת החג. ממליצה בחום 🙂
תחתיות ארטישוק ממולאות קינואה
מרכיבים:
- 8 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בקפואות
- 1/2 כוס קינואה מבושלת (ממליצה לכם קינואה של תבואות)
- 3 בצלים בגודל בינוני קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 עגבניה קלופה וחתוכה
- 1 גזר מגורר דק
- מיץ מחצי לימון
- מיץ מתפוז או מקלמנטינה
- מלח, פלפל
- עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, נענע
- 2 כפיות שמן זית
אופן הכנה:
הכנת הארטישוק:
מרתיחים 3 כוסות מים ומעט מלח. מוסיפים את תחתיות הארטישוק, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כעשר דקות עד להתרככות. מסננים את המים ומצננים.
הכנת המילוי:
מטגנים בצל אחד עם כפית שמן זית. מוסיפים שן שום, עגבניה וגזר ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מאדים עד שהגזר יתרכך מעט. מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת עשבי התיבול ומערבבים היטב. מאדים עוד כחמש דקות לספיגת טעמים. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הקינואה.
הכנת הרוטב:
מטגנים 2 בצלים עם כפית שמן זית עד להזהבה. מוסיפים שן שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוז. מביאים לרתיחה. מעבירים את תחתיות הארטישוק לסיר הרוטב ומבשלים כעשר דקות. מרטיבים מדי פעם את התחתיות הממולאות ברוטב.
להגשה: שופכים את הרוטב על התחתיות.
קציצות עוף וחצילים
מרכיבים:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 חציל בגודל בינוני, קלוי, מקולף ומנוקז מנוזלים
- 1 ביצה
- מלח, פלפל שחור, כמון
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומצננים מעט. מערבבים את הבצל עם שאר המצרכים ומעבדים לעיסה אחידה.
מתבלים לפי הטעם ומניחים במקרר לשעה לפחות.
יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג.
מפרדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים עם ספריי שמן. מניחים את הקציצות ומרססים גם עליהן ספריי שמן.
אופים בחום בינוני עד להשחמה – כחצי שעה.
קציצות עוף וכרישה
מרכיבים:
- 1/2 ק”ג עוף טחון
- שן שום כתושה
- 400 גרם כרישה (כ – 4 כרישות בגודל בינוני, החלק הלבן)
- 1/4 כוס פירורי מצה
- ביצה
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מחממים את כף השמן במחבת עם שן שום כתושה. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עד שהיא מתרככת ומזהיבה.
טוחנים במעבד מזון את הכרישה המטוגנת ומוסיפים את חזה העוף הטחון, פירורי לחם, ביצה ותבלינים לפי הטעם. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות על מצב גריל. מפרדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות (כ-15 קציצות) ומניחים על התבנית עם רווחים. מרססים את הקציצות עם ספריי שמן ומכניסים לתנור ל- 10 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד כ- 10 דקות.