מתכוני עוף מתוך הספר של חלי ממן

עוף, זה כל הסיפור 🙂 עוף תמיד טעים, בלי הרבה עבודה, מתכונים פשוטים, קלים, טעימים, מהירים ו… דלי קלוריות (יחסית) כן, מסתבר שאפשר 🙂 הבאנו לפניכם כמה מתכוני עוף מוצלחים מתוך ספר הבישול של חלי ממן 🙂 בתיאבון

כרעי עוף על מצע בורגול מתוך ספר הבישול של חלי ממן (צילום: סיון ציפורין)
כרעי עוף על מצע בורגול מתוך ספר הבישול של חלי ממן (צילום: סיון ציפורין)

כרעי עוף על מצע בורגול – (5 מנות)
2 כפות שמן
כוס וחצי בורגול מושרה במים ומסונן
4 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
3 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר
5 כרעי עוף, ללא העור
1/2 כוס מים רותחים
מחממים תנור ל 180 מעלות
מחממים שתי כפות שמן בסיר, ומערבבים אליו את הבורגול. קולים מעט תוך כדי ערבוב. יוצקים 3 כוסות מים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבורגול התרכך והמים התאדו.
מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, השום, אבקת הג’ינג’ר, מלח ופלפל. מעבירים את העוף לתוך המשרה, ומערבבים כך שכולו יהיה מצופה. משרים כ-30 דקות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים עליה את הבורגול המבושל, מסדרים מעליו את כרעי העוף, ויוצקים מעל את המשרה+ חצי כוס מים רותחים.
מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, ואופים כשעתיים. מסירים את הנייר ואופים עוד כ-10 דקות עד להשחמה.
עוף בסויה וסילאן (צילום טל סיון ציפורין )
עוף בסויה וסילאן (צילום טל סיון ציפורין )

כרעי עוף בסויה וסילאן – ארוחה מלאה לכל המשפחה,  בשקית צלייה אחת (4 מנות)
4  כרעי עוף, ללא עור
4  כפות סילאן
1/3 כוס רוטב סויה
1/2 כוס יין אדום
1 ראש שום
3  בצלים חתוכים גס
3  גזרים קלופים וחתוכים גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180- מעלות.
מכניסים את כל המרכיבים לשקית צלייה ומערבבים היטב.  אוטמים את השקית ואופים כשעה וחצי.
ניתן לשדרג ולהוסיף שעועית ירוקה מבושלת על מצע פירה בטטה (כ – 4 כפות) + סלט ירקות עם כפית שמן זית.
עוף פריך של סבתא (צילום: טל סיון ציפורין מתוך ספר בישול חי ממן)
עוף פריך של סבתא (צילום: טל סיון ציפורין מתוך ספר בישול חי ממן)

העוף פריך של הסבתא – 4 מנות
4 כרעי עוף ללא העור
4 כפות מיונז קל
1/2 כוס פירורי לחם
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף פפריקה
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מורחים את כרעי העוף במיונז קל. מכניסים אותן לשקית  צלייה עם פירורי הלחם והתבלינים. סוגרים את השקית ומנערים עד שחלקי העוף מכוסים כולם בציפוי. אופים בתנור החם כשעה וחצי, עד שהעוף פריך.

 כרעי עוף וירקות כתומים בקינמון – 4 מנות

כרעי עוף עם ירקות כתומים וקינמון (צילום: טל סיון ציפורין מתוך ספר בישול חלי ממן)
כרעי עוף עם ירקות כתומים וקינמון (צילום: טל סיון ציפורין מתוך ספר בישול חלי ממן)

2 כפות שמן זית
1 כף דבש
1/4 כוס מים חמים
1 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור
4 כרעי עוף ללא עור
1 ק”ג דלעת
2 בטטות
3 גזרים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערית את שמן הזית, הדבש, המים החמים, הקינמון, הכמון, מלח ופלפל.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את חלקי העוף. מברישים אותם ברוטב.
  4. קולפים את הירקות, וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ. מעבירים לקערה, יוצקים עליהם את הרוטב שנותר ומערבבים היטב. מסדרים את הירקות בתבנית מסביב לעוף. מכסים את התבנית ביריעת נייר אלומיניום.
  5. אופים כשעה. מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים מעט את הירקות, ואופים עוד כחצי שעה, עד השחמה.

כל המתכונים לקוחים מתוך הספר של חלי ממן.