הבאנו לפניכם שלושה מתכונים קלים, שגם ילדים יאהבו, לנשנושים בריאים להתמודדות עם הקור. חטיפים בריאים שמספקים אנרגיה וטעם ללא תחושת כבדות ומספקים תחושת שובע.
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים “אוכלים בריא”.
חטיפי אנרגיה בטעם חלבה
חומרים:
1/2 כוס טחינה גולמית (אנחנו אוהבים טחינת אחוה)
1/2 כוס סילאן
חופן אגוזי מלך
חופן זרעי דלעת
חופן אגוזי קשיו
חופן שקדים
חופן אגוז טבעי
כפית קינמון (אנחנו אוהבים קינמון של “תבואות”)
אופן ההכנה:
1. טוחנים הכל במטחנה עד לקבלת עיסה אחידה וצפופה.
2. משטחים את התערובת לעובי של 2 סנטימטרים.
3. חותכים את התערובת לריבועים שווים.
4. מכניסים להקפאה למשך שעתיים.
5. שומרים בקופסא במקרר.
חטיף שיבולת שועל ופצפוצי אורז
חומרים:
1 כוס פצפוצי אורז מלא
1/4 כוס שיבולת שועל
3/4 כוס מים חמים
2 כפות פתיתי קוקוס
2 כפות סילאן טבעי 100% תמרים
1/2 כפית אבקת קינמון
מנג’טים (גביעי נייר)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, המים החמים והסילאן. מניחים ל-5 דקות.
2. מועכים בעזרת האצבעות את רוב פיצפוצי האורז.
3. מוסיפים לקערת שיבולת השועל את פיצפוצי האורז, הקוקוס והקינמון ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
4. יוצרים עיגולים בגודל הרצוי ומניחים כל עיגול במנג’ט.
5. מכניסים למקפיא ל-10 דקות לפני האכילה.
אצבעות שוקו-בוטנים
חומרים:
2 כפות גדושות פצפוצי אורז מלא
כפית מלאה של חמאת בוטנים
2 אגוזי מלך
כפית פתיתי קוקוס
כפית סילאן
כפית אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1. שוברים לתוך קערה את פצפוצי האורז ואגוזי המלך לחתיכות קטנות.
2. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים.
3. מערבים ויוצרים רולדה.
4. מכניסים את הרולדה להקפאה.
5. חותכים לחתיכות בינוניות ומגישים.