סלון יווני – חלום של חלון לים התיכון

סלון יווני של שף גיא פרץ נתן לנו קפיצה קטנה ליוון. אוכל טוב (מעולה), מוסיקה נהדרת, חלון נפלא לים התיכון 🙂 ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.

לפני שבוע קבלתי מייל מחבר שמזמין אותי לסקר את המסעדה החדשה של שף גיא פרץ “סלון יווני” הממוקמת במלון ווסט, ליד חוף הצוק בת”א, שאני מאד אוהבת. שאלתי אם צריך דרכון 🙂 . שמחתי מאד על ההזמנה. היא הגיעה בדיוק בזמן! למה? כי אתם יודעים שאני פעם בחודש נפגשת במסעדה עם שתי אחיותי וגיסתי לערב בנות משגע. בפעם האחרונה, שהייתה לפני שבוע, החלטנו שבפעם הבאה נחפש מסעדה יוונית בה נוכל לתת קפיצה קטנה ליוון. והנה, קיבלתי את האפשרות לחוות, להינות ולהחליט האם היא מתאימה לנו.

בקיצור, יום שלישי, הגיע ואני בדרכי ל’סלון היווני’ של שף גיא פרץ. הוזמנו לשעה 18:00 שעה נהדרת אמממה, שעון החורף שיבש לנו את השקיעה כך ש… תמונות שקיעה מרהיבות לא חוויתי אבל, קיבלתי את כל יוון ממש כאן, כבר בכניסה למסעדה 🙂 (ראו תמונה עליונה).

ובתמונה התחתונה ראו את הבוגונבילאות הפורחות, ממש יוון. מי שאחראי על העיצוב הוא בני כוהנר, שדאג להביא את יוון לסלון היווני של שף גיא פרץ 🙂 אהבתי מאד.

שף_גיא_פרץ

שף גיא פרץ רק בן 43 וכבר הספיק לקטוף הרבה תארים נחשקים בניהם: שף קונדיטור, מסטר שף בינלאומי, טכנולוג מזון, שוקולייטר, קפטן נבחרת השפים הישראלית, בעל 13 מדליות זהב בתחרויות בישול בינלאומיות, אלוף העולם בבישול עם שמן זית מטעם המשרד החקלאי האיטלקי, אלוף הקוסקוס בפסטיבל הקוסקוס העולמי בסיציליה. 

שף גיא פרץ בן למשפחת קצבים נסע ליוון ללמוד להכין דגים ואוכל יווני. 

בשיחה איתו ציין השף שיש לו חברת “פוד-טראק” מצליחה שמסתובבים בכל הארץ.

את מסעדת “”סלון יווני” פתח ממש לפני פרוץ הקורונה וסגר. ממש עכשיו פתח את המסעדה שוב, סיים את תקופת ההרצה וכעת המסעדה פתוחה לכולם :).

במקום יש למעלה מ – 70 סוגי אוזו המיובאים מיוון.

אהבתי את החלון היווני שנותן לך תחושה שהינה הוא יפתח ישר לים התיכון 🙂 עיצוב המסעדה בסגנון יווני כולל שולחנות וכסאות פשוטים (לכאורה) בצבע לבן וכמובן סט צלחות יפייפיות, הכל בצבעי הדגל כחול ולבן. על כל שולחן עץ זית ננסי ובשולן שלנו התנופפו להם דגלי יוון.

(צילום:נורית_פלד)

בקיצור, יון הגענו 🙂 מה אכלנו? מה לא… נראה לי שהשף הוציא לנו כמעט את כל התפריט לטעימות. החל ממנת פתיחה שכללה את הבייגלה שומשום יווני המוגש עם ממרח סקורדליה (ממרח שום, שקדים), לב עגבניה בשמן זית וחמאת תבלינים יוונית הבייגל המעולה, לא הפסקתי לכרסם כולל מיקס זיתים מיוון. פלפלים חריפים קלויים וטחינה עם שומשום קלוי (מחירים 22 – 28 ש”ח).

(צילום:נדיה_היבא)

והתחילו לזרום המזטים של גיא (כולם מוכנים במקום) ביניהם – צזיקי עם אורגנו מטוגן וסלילי מלפפון, פלפלים קלויים בגריל עם אורגנו ופטה (כמובן מיוון), איקרא מעולה שלא הפסקתי להתפעל ולא האמנתי שגם אותה מכינים במקום 🙂 , פרוסות חציל בתחמיץ יווני עם עם אגוזים מקורמלים ושום קונפי, חציל שרוף על פחמים עם בצל ירוק ופטה, הרינג עם בצל קצוץ וצ’ילי, ועוד מנות זרם בלתי נפסק של מנות מופלאות מחומרי גלם מעולים. (מחירי המאזאטים 32 – 39 ש”ח) האוכל נעשה במסעדה, הפרודוקטים מיובאים מיוון וחלקם מהארץ. פשוט טעים טעים 🙂

המשכנו הלאה…. דגים 🙂 תגידו, דייג אוהב דגים? הנאים הדגים בעיניי? מאד מאד. ואני מאד אבל מאד אוהבת דגים 🙂

לשולחן הגיעו שתי מנות דגים נאים, למעשה שתי יצירות אומנות יפייפיות. האחת סשימי ים תיכוני של מוסר ים פרוס עם פלחי עגבניה, לבנה צנוניות ושמן זית. 72 ש”ח (בתמונה הימנית)

מנה של טונה סלוניקי, בצל ירוק, לאבנה, סלילי מלפפון ברוטב הדרים מ-ש-ג-ע שפשוט מתחשק ללקק את הצלחת, בחיי 🙂

82 ש”ח (תמונה שמאלית צילום: נדיה היבא)

חברים, זוהי עדיין רק ההתחלה 🙂 לשולחן הגיעו סלטים נפלאים ביניהם: סלט פטוש מירקות טריים בחיתוך גס (כמובן) עם זעתר, נענע, אורגנו, כולם טריים, זיתי קלמטה עם גבינת פטה וקרוטוני בייגל שלא ניתן להפסיק לאכול, סלט תרד טורקי, סלק סלקים מעולה.

הגענו למנות הראשונות – כרובית שוק אפויה על טחינה ולימונים כבושים. אני אוהבת ו מכינה כרובית אבל כאן … תכלס הטעם נפלא.

עלי גפן ממולאים באורז עם קרם לימונים כבושים. הטעם היה לי קצת אחר. אני רגילה לאכול ברוטב רימונים. הלימון הכבוש נתן חמיצות אחרת.

קציצות כרשה נפלאות שחומות ופריכות שנחטפו ממש ככה ביד 🙂 (מחירי מנות ראשונות חמות 48 – 85 ש”ח)

(קציצות_כרשה)
(סלט_פאטוש)

הוי יוון יוון כמה טעים האוכל שלך 🙂 אין יוון ללא מאפים כמובן !

טירופיטה מאפה פילאס, נראה כמו קרואסון שמנמן פריך ונפלא, ממולא פטה ותרד טורקי מאפה מתפצפץ בפה עם נגיעות חלומיות של סילאן ושקדים.

סיגר לוקוס פריך כמובן גם הוא מבצק פילאס פריך ומתפצפץ בפה. הכל חם טעים עם רוטב צ’ילי הדרים נפלא, שפשוט בא לי לקק את הצלחת. השילוב של צ’ילי והדרים מופלא 🙂 .

גבינת פטה בטמפורה הנראית כמו מגדל פריך ונפלא ועליו לימון דבש ותערובת תיבול יוונית (שאותה מכין השף מעין ראס אל חנות ).

(מחירים 52 – 74 ש”ח)

ואז… הגיעו המנות העיקריות – אתם עוד רעבים?

חרב סופלאקי – שיפוד רחב ועליו מונחות קוביות יפיפיות של דג מוסר ים מתובלות במלח ים גס, פלפל גרוס ושמן זית כמובן, מונחות על פיתה יוונית מיוחדת המיובאת מיוון ומחממים אותה על הגריל. הפיתה סופגת את הטעמים של הדג והירקות הצלויים על הגריל 🙂 אין לי מילים לתאר את העונג של המנה המושלמת הזו! אל תוותרו עליה 🙂 מילה של “אמא נגה”

(בתמונה שף גיא פרץ עם המלצר האדיב והמנה המושלמת של חרב סופלאקי)

מחירה 119 ש”ח.

עוד מנה עיקרית מצויינת גירוס דגים – נתחי דג לוקוס חתוכים כמו שווארמה, עם טחינה, עגבניות ופלפלים בגריל כמובן שגם כאן המצע הוא הפיתה היוונית המיוחדת המיובאת ישירות מיוון. (בתמונה מצד שמאל)

  • קבב לוקוס נפלא ועסיסי עשוי בגריל על תבשיל עגבניות שרי מתקתקות ונפלאות עם מנגולד, גרגרי חומוס ולימון כבוש. פשוט יוון בצלחת 🙂 (119 ש”ח) (בתמונה למטה)

ו… מנות לצמחוניים כיסוני פסטה במלית מיקס גבינות שמנת, שום ותרד מלויים בזיתי קלמטה אורגנו טרי ושום קונפי.

עוד מנה לצמחונית נתחי כרובית – שווארמה על הפלנצ’ה עם טחינה וירקות מהגריל וכמובן מונחים על פיתה יוונית (88ש”ח מנה צמחונית).

את הארוחה המפוארת ליווינו עם אוזו וציפורל וערק מיוחד ועוד משקאות על בסיס אננס.

ולסיום!!! הקינוחים 🙂

חגיגה שלמה של קינוחים עם הצגה נפלאה של השף גיא פרץ (צירפתי סרטון) כל הקינוחים מוכנים במקום והצרחות… וואלה הגיעו עד לשמיים.

אז… מה היה לנו שם: כנאפה בופאלו, גלידה טורקית ופיסטוק. סיגר חלבה ותמריםסילאן וטחינה גולמית. גלידת יוגורט יווני ברוטב הדרים ופירות יער. מילפיי אוזו, שכבות פילו מקורמלים, קרם פטיסייר אוזו, שקדים קלויים, רוטב קרמל. מלאבי שמנת ורדים וריבת ענבים שאני פשוט התאהבתי 🙂 המתיקות הייתה מתונה והמלבי קרמי וחלומי 🙂 ממליצה עליו בחום מילה של “אמא נגה”. עוד קינוחים קרם מסקרפונה לימון, פירות יער ושטרוייזל. (מחירים 44 – 55 ש”ח)

לסיכום – התכנסנו לערב של חגיגה יוונית בסלון יווני של השף גיא פרץ, במלון ווסט בתל-אביב. המקום משובח 🙂 הרגשנו ביוון ללא צורך בדרכון, ללא בדיקות קורונה למיניהן. אוכל מ-ע-ו-ל-ה העשוי מפרודוקטים משובחים שאת רובם השף מביא מיוון.

אוכל טוב, אווירה נפלאה, מוסיקה משובחת וחברים טובים. ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.

(עם_נורית_פלד_התגעגעתי)

סלון יווני / שף גיא פרץ

מקום מלון ווסט תל אביב , רח’ הרצל רוזנבלום 12, תל אביב יפו 

שעות פתיחה כל ערב מ 18:00 ימים א-ה 

בימים א,ד,ה יש זמר יווני 

יום שישי פתוח מ 12-16:00 

כשרות איגוד הרבנים בישראל 

050-7740025 

כתיבת תגובה